Beskrivelse

Lav en animerede musikvideo om "Venskab"

Animationskonkurrencen er for børn på alle klassetrin i skolen. Gennem konkurrencen inddrager ANIMOK skoleklasser fra hele Danmark i produktion af egne animationsfilm, og giver derigennem børnene et særligt indblik i animationsmediets forunderlige verden.

Dette års tema var ”Venskab” og tog afsæt i FN’s verdensmål. Klasserne havde til opgave at lave en animerede musikvideo om emnet, hvor musik/lyd og billeder skulle underbygge hinanden.

Opgaven er simpel; klasserne skal lave en animationsfilm ud fra et givent tema og med nogle simple animationsregler, så som at filmene skal være lavet af skrald. Hver klasse har mulighed for at få hjælp af en animationskonsulent i op til 3 timer. De kan hjælpe med storyboard, design, animation lyd mm. Konkurrencen afsluttes til den store ANIMOK-dag, som ligger under Viborg Animation Festival, hvor klasserne deltager i festlig prisoverrækkelse i biografen. 

Vi ligger stor vægt på at tage børnenes arbejde seriøst, og ønsker at anerkende dem som kreative skabende mennesker, derfor har vi en professionel film jury, som voterer. Der vælges nye jurymedlemmer for hvert år.
I år bestod juryen af animator og animationsinstruktør Marie-Louise Højer Jensen, animator og visual designer Pernille Ørum og animator og musiker Henrik Malmgren. Marie-Louise Højer Jensen var ligeledes medværter til ANIMOK-dagen og overrakte priserne til vinderne i biografen.

Dette års vindere blev:

0.-5.klasse
Special Mention går til:
”Corona venskab” - Møllehøjskolen, 3. årgang

2. pladsen går til:
”Djævlekampen” - Friskolen, 4 årgang

1. pladsen går til:
”En plads i mit hjerte” - Hald Ege Klub6.-9.klasse:
Special Mention går til:
Venskabets farve, Vestervang skole.

2. pladsen går til:
”Brydningen” - Brattingsborgskole, 6.a

1. pladsen går til:
”Starten” - Brattingsborgskole, 6.b

 

Periode13 aug. 202021 sep. 2020
Sted for afholdelseCenter for Animation og Visualisering
Grad af anerkendelseNational

Emneord

  • Børn og unge
  • aesthetics