ANIMOK animation konkurrence for skoler

Nielsen, D. L. (Ekspert), Dorte Bengtson (Ekspert), Thomas Ravn-Pedersen (Ekspert), Tina Klemmensen (Ekspert)

Aktivitet: Andre aktivitetstyperAndet

Beskrivelse

Lav en animationsfilm om "Opfindelser til fremtiden"

Skolekonkurrencen er for børn på alle klassetrin i skolen. Gennem skolekonkurrencen inddrager ANIMOK skoleklasser fra hele Danmark i produktion af egne animationsfilm, og giver derigennem børnene et særligt indblik i animationsmediets forunderlige verden.

Dette års tema var ”Opfindelser til fremtiden”, og tog afsæt i FN’s verdensmål. Derfor skabte vi et samarbejde med det uafhængige nyhedsmedie, Verden Bedste Nyheder, https://verdensbedstenyheder.dk/. Direktør og chefredaktør Thomas Ravn-Pedersen afholdte et inspirationsoplæg for lærerne som opstart til konkurrencen, og var en af de tre medlemmer i filmjuryen.

Opgaven er simpel; klasserne skal lave en animationsfilm ud fra et givent tema og med nogle simple animationsregler, så som at filmene skal være lavet af skrald. Hver klasse har mulighed for at få hjælp af en animationskonsulent i op til 3 timer. De kan hjælpe med storyboard, design, animation lyd mm. Konkurrencen afsluttes til den store ANIMOK-dag, som ligger under Viborg Animation Festival, hvor klasserne deltager i festlig prisoverrækkelse i biografen, og deltager på diverse kreative workshops rundt omkring i Viborg.  

Vi ligger stor vægt på at tage børnenes arbejde seriøst, og ønsker at anerkende dem som kreative skabende mennesker, derfor har vi en professionel film jury, som voterer. Der vælges nye jurymedlemmer for hvert år. I år bestod juryen af filminstruktør Dorte Bengtson, animator Tina Klemmensen og chefredaktør Thomas Ravn-Pedersen. Dorte Bengtson og Tina Klemmensen var ligeledes medværter til ANIMOK-dagen og overrakte priserne til vinderne i biografen.

Dette års vindere blev:
0.-6.klasse:
1. Plads: Centerklasse, Nordre Skole med filmen "Skraldet i havet"
2. Plads: 4.b, Rødkærsbro skole med filmen "Verdensmålerne"
Special mention: Brattingsborg skole med filmen "Det magiske æble"
 
7.-9.klasse:
1.plads: Klubben Hald Ege med filmen "Fiskerens fanplastiske eventyr"
2.plads: 8.a Mønsted skole med filmen "Mål 7"
Special mention: Husby efterskole med filmen "Fiskens flugt fra forurening”

Periode14 aug. 201923 sep. 2019
Sted for afholdelseThe Animation Workshop (TAW) - Center for Animation, Visualisering og Digital Fortælling
Grad af anerkendelseNational

Emneord

  • Børn og unge
  • animation som læringsværkstø