Biblioteksbetjening og grænseflader - det virtuelle professionshøjskolebibliotek i krydspresset mellem brugerforventninger, økonomiske muligheder og konkurrencen fra nettet

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerKonference

Beskrivelse

En stigende del af vore daglige brugere forventer et virtuelt bibliotekstilbud, som vi p.t. har svært ved at imødekomme. Vi er stadig i langt overvejende grad analoge materialesamlingsbiblioteker. Vi har selvfølgelig en del digitale materialer specielt indenfor det sundhedsvidenskabelige felt, men de bruges alt for lidt, set i forhold til prisen.

En anden udfordring er vore brugeres forventning om kvalificeret biblioteksbetjening på andre platforme end det personlige fremmøde. Hvordan griber man en virtuel biblioteksbetjening an, så man hverken mister pusten eller mister det pædagogiske sigte med arbejdet – det handler både om sms-services, vejledning pr. e-mail, vejledning på forskellige lokale e-læringsplatforme, biblioteksvagt (24/7?)

Vores nye bibliotekssystemløsning og den fælles databrønd er selvfølgelig en del af svaret – men hvad er OLS, TING og Integrated Search egentlig for noget? Her ligger en stor formidlingsopgave i forhold til alle medarbejderne på professionshøjskolebibliotekerne.
Periode10 mar. 2010
BegivenhedstypeKonference
ArrangørProfessionshøjskolernes Biblioteksledernetværk
PlaceringOdense, Danmark