CareNet-temadag: Velfærdsteknologi anno 2021

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerKonference

Beskrivelse

Kan velfærdsteknologi medvirke til at sikre varme hænder, hvor der er mest brug for dem i fremtidens nære sundhedsvæsen?

Hvordan uddanner vi fremtidens sundhedsprofessionelle i brugen af velfærdsteknologi og hjælpemidler?

Hvordan ser fremtiden ud for velfærdsteknologi i kommunerne - ikke mindst på bagkant af COVID-19-pandemien og en ny, sundhedsmæssig virkelighed i kommunerne?
FÆRRE HÆNDER - MERE OMSORG

Et år med corona har for mange kommuner været et tvunget springbræt til implementering af velfærdsteknologi og større anvendelse af allerede implementerede løsninger. Det viser en ny undersøgelse af kommunernes anvendelse af velfærdsteknologi i 2020.

Undersøgelsen viser også en vedvarende og let stigende erkendelse af velfærdsteknologiens nødvendighed for at kunne fastholde velfærdsniveauet i de danske kommuner. Det skyldes blandt andet den forventede mangel på varme hænder i fremtiden.

Ifølge FOA kommer vi til at mangle 40.000 medarbejdere i ældreplejen i 2028. Det er et stort problem for social- og sundhedssektoren i Danmark, som vil blive sat under et stort pres.

Uudnyttet potentiale i anvendelse af velfærdsteknologi i kommunerne

Der ligger endnu et stort og uudnyttet potentiale i kommunerne, når det kommer til anvendelse af velfærdsteknologiske løsninger som supplement til social- og sundhedsansatte. Den innovative drivkraft i Danmark er stor, og også i udlandet bliver der set mod Danmark, når spørgsmålet går på netop velfærdsteknologi.

Der findes stadig flere danske teknologier, som kan bidrage til at sikre et godt arbejdsmiljø i social- og sundhedssektoren samt høj kvalitet i dansk velfærd. CareNet har samlet flere af dem i et enkelt teknologioverblik, som løbende opdateres med nye løsninger.

Til at indfri potentialet i anvendelse af velfærdsteknologiske løsninger i kommunerne er det nødvendigt at uddanne social- og sundhedsansatte i velfærdsteknologi. Dertil er det afgørende at kortlægge, hvor det giver mening at bringe velfærdsteknologi i spil som supplement til social- og sundhedsansatte.

Det er disse problemstillinger, vi vil bringe på banen til årets konference "Velfærdsteknologi anno 2021"
Periode14 sep. 2021
BegivenhedstypeKonference
PlaceringOdense, Danmark
Grad af anerkendelseNational