Gantriis tegneseriefestival

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerWorkshop

Beskrivelse

Igennem knapt et år har Lemvig på forskellig vis fejret 100 året for bysbarnet, tegneren Henning Gantriis fødsel i Lemvig. Gantriis skabte, med inspiration i Lemvig, tegneseriestriben ”Livets gang i Lidenlund”, som blev en af Danmarks mest elskede avisstriber. Fejringen har blandt andet gået ” i Gantriis fodspor” gennem byens miljøer. Nu afsluttes det i efterårsferien, stadig i Gantriis fodspor, som denne gang er tegneseriesporet. Børn og voksne kan over fire dage tegne tegneserier, skabe små tegnefilm, se tegnefilm, opleve tegneserieudstillinger, læse tegneserier, hilse på menneskestore tegneseriefigurer i gavludsmykningen, møde professionelle tegnere og høre Ida Gantriis fortælle om sit liv som tegner og datter af Henning Gantriis.
I forbindelse med festivallen er skolebørn, i ugen inden efterårsferien ,blevet inviteret ind på Lemvig Museum for at levendegøre Gantriis figurer på fotos taget af dagens Lemvig.
I efterårsferien var der mulighed for familie og venner at animere Gantriis figurer.

Produktet er små animerede film der viderefører Gantriis ånd og humor. Filmfremvisning fra workshop i Biohuset i Lemvig d. 18. oktober.
Tegneseriefestivalen er skabt gennem et samarbejde mellem Lemvig Kommune, Områdefornyelsen, Handelsstandsforeningen og ”initiativgruppen Gantriis 100 året”, The Animation workshop, ALL, VIA og animationproduktionsfirmaet Thumble head.
Periode15 okt. 201819 okt. 2018
BegivenhedstypeWorkshop
PlaceringLemvig, Danmark
Grad af anerkendelseLokal

Emneord

  • Læring, pædagogik og undervisning
  • Socialt arbejde og sociale forhold
  • Medier, kommunikation og sprog