Beskrivelse
Gastrofysik, molekylær gastronomi og gastroscience er glimrende afsæt for undersøgelsesbaseret undervisning i naturfaglige begreber og brug af videnskabelige metoder og analyser. Som underviser kan du gennem mad inddrage elevernes sanser og skabe nysgerrighed for det faglige indhold. Her præsenterer vi vores arbejde med gastrofysik i naturfaglig undervisning og erfaringer fra projektet Smag for Livet. Vi viser en model for Inquiry Based Science Education (IBSE) udfoldet i gastronomi gennem en gastrofysisk undersøgelsesmodel inspireret af 5E-, 6F- og metodelabmodellerne. Og du får inspiration til din egen undervisning gennem hands on-aktiviteter med sensoriske analyseværktøjer, der kan bruges til at omdanne elevers sanselige madoplevelser til forskningsbaserede sensoriske undersøgelsesdata.Periode | 23 mar. 2023 |
---|---|
Begivenhedstitel | Big Bang: Naturfag for fremtiden |
Begivenhedstype | Konference |
Konferencenummer | 10 |
Placering | Odense, DanmarkVis på kort |
Grad af anerkendelse | National |
Dokumenter og Links
- 2023.03.23 Gastrofysik – Tips til naturfagligt undersøgende arbejde med gastronomi
Fil: application/octet-stream, 4,13 MB
Type: Dokument
Relateret indhold
-
Publikationer
-
Gastrofysik: Tips til naturfagligt undersøgende arbejde med gastronomi
Publikation: Ikke-skriftlig produktion › Video, andre visuelle produkter › Formidling
-
Projekter
-
GastroLabCollege: Klimaundervisning i gastrolaboratorier
Projekter: Projekt › Udviklingsprojekt/ Innovation