Grønne sammen

  • Line Babara Pedersen (Arrangør)
  • Henriette Svendstrup (Deltager)
  • Pedersen, H. (Deltager)

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerWorkshop

Beskrivelse

"Grønne sammen" er en del af Viborg Kommunes grønne strategi. Projektet har til formål at skabe et grønt tankesæt hos eleverne i Viborg Kommunes Folkeskoler.
Skolerne kunne vælge mellem forskellige aktiviteter som forskellige aktører bød ind med. The Animation Workshop, v/ Animated Learning Lab, bød ind med aniamtionsworkshops der tog udgangspunkt i naturfaglige fænomener. Indskolingen kunne lave animationsfilm over temaet bier og deres arbejde og rolle i naturen. Lærer og pædagoger underviste i bier og deres live inden workshoppen. Eleverne havde lavet bier, blomster og bistader inden animatorerene kom. Rammen for den animerede film var: Bierne skulle flyve ud af bistadet, lande på en blomst, samle pollen og flyve hjem igen. Hvad der ellers skete var op til eleverne, der arbejdede sammen i grupper. Det er meget fachinerende at se hvor mange forskellige film der kommer ud af en ret stram ramme. I en film blev blomsterne kede af det hvis bien fløj forbi. I en anden holdt vagtbierne myrer ude af boet og i en tredie blev bierne distraherede af et computerspil, som de opfangede med deres følehorn.
Mellemtrinnet kunne arbejde under titlen " En uge uden strøm". . De skulle fokusere på en enkelt handling de ville savne hvis der ikke var strøm. Der var selvfølgelig mange der ville savne deres netforbindelse og kontakten med deres kamerater gennem sociale medier. Men et brusebad ville også være svært at undvære. Eleverne fik nogle gode snakke om hvad strøm betyder i vores hverdag.
Periode17 aug. 20204 sep. 2020
BegivenhedstypeWorkshop
PlaceringBjerringbro og Vridsted, DanmarkVis på kort
Grad af anerkendelseLokal

Emneord

  • Æstetik, design og medier
  • medier