Hjælp ved første klik?

Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag eller oplæg

Beskrivelse

Læsning, overblik og digitale enheder – en god kobling?
Danske børn er blevet hurtigere og bedre til at komme i gang med at læse, men skolen og uddannelserne generelt står stadig over for store udfordringer, når det kommer til at tænke digitalisering og medialisering sammen med læsefærdigheder, overblik og –forståelse. Også uanset man taler om digitalt indfødte og 21st. Century Skills…
Digital literacy og multimodal læsning er et bud på et helhedssyn på læsning, som et langt stykke hen ad vejen også kalder på kompetenceudvikling og kulturforandring. Brugen af digitale enheder i en lære- og læsesammenhæng både udfordrer, giver muligheder, bliver rost og udskældt på én og samme tid.
Men passer det? Gør iPad’en dig til en dårligere læser? Læser man bedre på en dedikeret læser? Kan man bruge mobiltelefonen som læseapparat og hvad er de store fordele og ulemper ved hele denne forandring, hvis man skal skabe sig overblik og forståelse i ex. en vejledningssituation? Og hvad kalder det på af kommunikationskritiske kompetencer?

Keynote-speaker.
Periode14 sep. 2016
BegivenhedstitelHjælp ved første klik? Vær med når der bliver sat fokus på, hvordan online selvhjælpsværktøjer kan indrettes og anvendes både før og under uddannelse.
BegivenhedstypeKonference
PlaceringKolding, Danmark

Emneord

  • digitale medier
  • vejledning