ICILS 2013 (International Computer and Information Literacy Study)

  Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag eller oplæg

  Beskrivelse

  ICILS er den første internationale undersøgelse af, hvordan det står til med skoleelevers computer- og informationskompetencer. Resultaterne offentliggøres i alle deltagerlande 20. november.

  I Danmark deltog godt 110 skoler med ca. 1800 elever på 8. klassetrin. Konferencen indledes med præsentation af resultaterne og pressekonference med deltagelse af den danske leder af undersøgelsen, lektor Jeppe Bundsgaard, samt undervisningsminister Christine Antorini (S).

  Derefter præsenterer en række it-didaktiske forskere deres arbejde med at kvalificere brugen af it i undervisningen.

  Konferencen er en interaktiv begivenhed med korte, pointerede oplæg og diskussioner mellem deltagerne og med oplægsholderne on- og offline. Alle oplæg videofilmes og ligger tilgængelige på dette konferencewebsite efter konferencen.

  Oplæg: Ledelse af den innovative skole Ledelse er i dag anerkendt som en distribueret størrelse, der involverer andre aktører end skolelederne. Den innovative skole er en metamorfosisk skole, og it er et flerhovedet monster. Skoleledelse samt it fremstilles i dag som værende væsentlige ledende ingredienser i den innovative skole. Med afsæt i egen og andres forskning præsenteres og diskuteres u/mulighederne i forskellige opskrifter på ledelse af den innovative skole med it.
  Periode20 nov. 2014
  BegivenhedstitelICILS 2013 (International Computer and Information Literacy Study)
  BegivenhedstypeKonference
  PlaceringEmdrup, Danmark

  Emneord

  • organisationsudvikling
  • glokal ledelse