Beskrivelse
Læringsmål: Efter modulet kan den studerende:1. Demonstrere indsigt i børn og unges, identitetsdannelse, udvikling, udviklingsbetingelser, kulturelle fællesskaber og legekultur.
2. Reflektere over børn og unges læreprocesser samt demonstrere viden om pædagogiske og didaktiske teorier og metoder og på den baggrund, tilrettelægge læringsmiljøer både i skole og fritidstilbud.
3. Fremme trivsel og udfoldelse i inkluderende miljøer, herunder un-derstøttelse af fri leg og aktivitet gennem forståelse af børns og unges perspektiver.
4. Begrunde og planlægge, gennemføre, dokumentere og evaluere aktiviteter, der fremmer børns og unges nysgerrighed, interesse og aktive deltagelse i a) kropslige, kulturelle og æstetiske udtryksfor-mer og b) aktiviteter inden for natur og teknik, matematik og ude-liv.
5. Fremme et rigt sprogmiljø samt understøtte og udvikle den enkelte og gruppens sproglige udfoldelsesmuligheder i alle typer af aktivi-teter.
6. Tilrettelægge, varetage og fremme deltagelse af - og samarbejde med forældre og andre personer, som har særlig betydning for barnets trivsel og udvikling, og i samarbejdet tage udgangspunkt i det enkelte barn forudsætninger, udvikling, trivsel og perspektiver.
Undervisnings- og arbejdsformer: Der er modul undervisning i relation til kompetence- og læringsmål for modulet. Undervisningen foregår i lektioner af 3-6 undervisningslektioner. Undervisningen består i oplæg fra underviser(e), vejledt gruppearbejde, feltøvelser, vejledning og fællesundervisning.
De teorifaglige temaer og oplæg i undervisningen fungerer som begrebs-fagligt fundament for de studerendes valgte refleksioner og arbejde med modulopgaven.
I modulet arbejder de studerende med modulets læringsmål gennem un-dervisning, gruppeøvelser, en mindre feltøvelse og modulopgave. Hoved-formålet er at forberede de studerende på 2. praktiks målgruppe og insti-tutionelle vilkår.
I modulet arbejdes der således, at de studerende i starten får et kendskab til praksisfeltets bruger- og professionskendetegn samt metoder til at un-dersøge samme. Efterfølgende arbejdes der med øvelser og praksisnære undersøgelser og øvelser i samspil med teoretiske perspektiver. I den sid-ste del af modulet udfører de studerende et feltarbejde med henblik på at kunne imødekomme læringsmålene for modulet.
Overordnet er det ambitionen at de studerende igennem de tre dele af undervisningsforløbet slutteligt magter en stigende kompleksitet. I slutnin-gen af undervisningsforløbet fremlægger de studerende deres resultater i form af en fælles og individuel modulopgave.
Begrundelse for valg af undervisnings- og arbejdsformer: Skal introducere de studerende til felt- og arbejdsmetoder i 2. praktik
Periode | 2015 → … |
---|