KRAMS 4U

  • Ulla Pedersen (Deltager)

Aktivitet: Rådgivning - typerKursusvirksomhed

Beskrivelse

Opgavens indhold: KRAMS 4Us overordnede målsætning er, at svage unge uden for uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet får nye redskaber og viden til at håndtere egen sundhed – og dermed forøgede muligheder for at opnå fodfæste på en uddannelse og/eller en arbejdsplads. Mariagerfjord Kommune vil integrere sundhedsfremme med den almindelige vejledning på produktionsskolerne, og i denne forbindelse vil det tilknyttede projektteam med udgangspunkt i Du Bestemmer Metoden, Appreciative Inquiry og Motivationssamtalen skabe en ny vejledningsmodel, der rummer en helhedsanalyse af den unges situation og støtter den unges udvikling. Der udvikles visuelle hjælperedskaber, inspireret af Zonen for nærmeste udvikling.
Videncenter for Sundhedsfremme, University College Syd, bidrager til kompetenceudvikling i såvel projektteamet som hos medarbejderne på produktionsskolerne og understøtter processen.
Mål for aftagers udbytte: At understøtte den sundhedsfremmende proces i Mariagerfjord Kommune vedrørende udsatte unge uden for uddannelsessystemet.
Metodik og arbejdsform: -
Begrundelse for valg af metodik og arbejdsform: -
Periode1 jan. 200930 jun. 2010
Arbejd forMariagerfjord Kommune, Danmark
Grad af anerkendelseNational

Emneord

  • udsatte unge
  • kompetenceudvikling