Kulturens Laboratorium

Aktivitet: Rådgivning - typerProjektgennemførelse

Beskrivelse

Folkeskolen reformen fra 2013 stillede krav om samarbejdsformer, som åbner skolen for det omgivende samfund. Ifølge den af reformen, som kaldes Den Åbne Skole, skal skolen samarbejde med lokale organisationer.

Kulturministeriets strategi for børns og unges møde med kunst og kultur, lanceret i maj 2014, kaldte på en kvalitativ undersøgelse af, hvordan æstetikken er en del af børnenes hverdag – specifikt med undersøgelse af skole/kunst partnerskaber. Kulturens laboratorium blev oprettet af Kulturregion Fyn for at opfylde dette krav og samtidig imødegå et ønske fra Kulturinstitutioner om at få en platform for nærmere samarbejde med skolen for at kvalificere tilbud.

Der er tale om at "udvikle i fællesskab" og facilitere læring og udvikling i partnerskaber. I projektet er partnerskaber defineret som: et forpligtende og ligeværdigt samarbejde blandt tre parter – en skole, en kunstner, en kulturinstitution – hvis formål er at designe engagerende undervisningsforløb til elever i folkeskolen, med afsæt i børnenes møde med kunst og professionelle kunstnere, samt kultur og professionelle kulturformidlere.”
Periode1 aug. 201731 dec. 2019
Arbejd forKulturregion Fyn, Danmark
Grad af anerkendelseRegional