Mejeriteknisk selskab

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerSeminar

Beskrivelse

Fremtidens teknologier i skummesalen

Skummesalen er mejeriets fordelingscentral, og den er udfordret af fremtidens krav til ressourceforbrug, CO2-emissioner og arbejdsmiljø. Derfor vil dette seminar se på hvordan mejeribrugets behov og ønsker kan påvirke fremtidens skummesal.

Nye teknologier og bedre anvendelse af eksisterende udstyr er hastigt påkrævet. Velkendte teknologier, som homogenisering og pasteurisering kan optimeres og give væsentlige besparelser på energi og CO2-regnskabet.

Desuden er mange alternative pasteuriseings og afkimningsteknologier på vej, men der mangler præcis viden om metodernes indflydelse på mælkens kvaliteter som smag og næringsværdi og ikke mindst myndighedernes godkendelse, for at de kan erstatte de eksisterende metoder. Derfor har DTU og Landbrug & Fødevarer igangsat et forskningsprojekt, der skal skabe grundlaget for at effektivisere fremtidige godkendelsesprocedurer.

Det er en meget vigtig balance at få gjort denne proces god men ikke unødig lang, så væsentlige fremskridt forsinkes – benyt derfor denne lejlighed til at høre nærmere om planerne og giv gerne dine input.

Nye adskillelsesmuligheder for mælkens bestanddele via membraner og fraktionering, vil også blive omtalt. Endelig vil digitalisering, Industri 4.0, Machine Learning, Artificial Intelligence og Augmented Reality give helt nye måder at arbejde på samt nye muligheder for styring af processerne.
Periode15 apr. 2021
BegivenhedstypeSeminar