Modul 2 histologi: almen histologi samt speciel histologi for fordøjelseskanalen, hjertekredsløbet og respirationssystemet

  • Larsen, B. B. (Underviser)
  • Marianne Skov Matinuz (Underviser)
  • Birthe Sølvtoft Lundsgård (Underviser)

Aktivitet: Andre aktivitetstyperUndervisningsforløb

Beskrivelse

Læringsmål: I faget gennemgåes den almene histologi, men således, at de forskellige vævsarter gennemgås i relation til de eksemplarisk udvalgte organsystemer. Vævenes forskellige molekylære/cytologiske strukturer gennemgås i relation til farvning af vævet (HE farvning), men også PAS farvning og Gordon and Sweet farvning inddrages. Cytologiske analyser og kvalitetssikring af disse indgår i relation til diagnostik i respirationssystemet.
Undervisnings- og arbejdsformer: Case relateret undervisning, hvor undervisningen i en given periode er tilknyttet et organssystem med en tilhørende eksemplarisk case. I casen indgår bioanlaytikerrelevante analyser. Der er gruppearbejde i histologi med vejledning, individuelt arbejde med spørgsmål til case, anvendelse af begrebskort og/eller jeapardy materiale, laboratorieøvelser med journal (afleveres ikke) og/eller rapporter(efter naturvidenskabelig metode og med skriftlig kommentering). Kvalitetssikring på patologisk afdeling sker i samarbejde med bioanalytikerundervisere, som varetager denne del af undervisningen.
Begrundelse for valg af undervisnings- og arbejdsformer: -
Periode2009 → …