Naturfagsdag på Aqua

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerWorkshop

Beskrivelse

Natur og science på AQUA i Silkeborg torsdag den 9. maj (+ evt. aktionslæringsforløb)

4 førskolegrupper a 15-20 børn er inviteret på AQUA i Silkeborg torsdag den 9. maj kl. 10-12.

Studerende fra pædagoguddannelsen har udarbejdet værksteder på baggrund af egen deltagelse i workshops og teoretisk arbejde med temaet science.

Det er pædagogstuderende, der står for at afholde arrangementet. Børnehavens pædagoger kan gå med rundt på området og hjælpe børnene eller observere de studerendes undersøgelser sammen med børnene.

Program
Kl. 10-10.30 er der tid til at spise formiddagsmad og komme på toilet
Fra kl. 10 går børnene rund i grupper a 3-5 børn og besøger en række aktiviteter indenfor et afgrænset område på AQUA. Børnene følges rundt af studerende/(pædagoger) og besøger værksteder i en bestemt rækkefølge.
Kl. 12 slutter programmet – herefter er der mulighed for, at børnehaven selv kan gå videre rundt og besøge AQUA.

Ekstra tilbud: Kunne I tænke jer at udvide forløbet med at lave et aktionslæringsforløb for pædagogerne 2 gange efterfølgende, med plads til egen refleksion og afprøvning i egen praksis? Meld tilbage på det sammen med jeres tilmelding.

De studerende vil filme arbejdet i værkstederne, som herefter skal bruges som afsæt for at reflektere over egen didaktik og brug af læringsrum

Formålet for de studerende er at styrke deres handlekompetence i forhold til at have viden om og praktiske færdigheder i forhold til at arbejde med sciencepædagogik og igangsætte undersøgelser hos børn af naturen og dens fænomener. De studerende har selv deltaget i workshops, hvor de er blevet præsenteret for og har arbejdet med forskellige værksteder, som kan anvendes i arbejdet med læreplanstemaet ”natur, udeliv og science”. De studerende har på baggrund af dette udarbejdet en række værksteder, hvor de selv skal arbejde med at understøtte børns undersøgelse og nysgerrighed.Periode9 maj 2019
BegivenhedstypeWorkshop
PlaceringSilkeborg, DanmarkVis på kort
Grad af anerkendelseLokal

Emneord

  • Læring, pædagogik og undervisning
  • pædagogik