Nordic Network on Disability Research - Denmark (Ekstern organisation)

  Aktivitet: Medlemsskab - typerMedlem af bestyrelse

  Beskrivelse

  Dansk Netværk for Handicapforskning
  NNDR.dk er en dansk undergruppe af det nordiske netværk NNDR (Nordic Network on Disability Research), som samler forskere inden for handicapområdet.

  Det skandinaviske forum NNDR blev etableret på en konference i 1997 i Frederikshavn. Formålet med et nordisk netværk er at styrke forskningen i handicap i Norden. I flere skandinaviske lande eksisterer der nu et nationalt netværk under NNDR. Den danske undergruppe er NNDR.dk.

  Foreningen arbejder primært i Danmark med danske forhold, men også i Norden og internationalt gennem den nordiske forening NNDR.

  Formålet med NNDR.dk er:


  ■At fremme og forbedre forskning og udvikling på handicapområdet i Danmark.

  ■At skabe rammer for, at forskere kan præsentere og publicere forskningsresultater.

  ■At styrke netværket af danske forskere inden for handicapområdet.

  ■At skabe kontakt til andre danske organisationer med interesse for handicapforskning.

  ■At styrke kontakten til nordiske og internationale forskere gennem NNDR.


  Erfaringsudvekslingen i det danske netværk sker først og fremmest gennem seminarer og konferencer, hvor forskere og andre interesserede fremlægger deres resultater og projekter, udveksler erfaringer og får ideer og inspiration til deres arbejde.

  NNDR.dk udgiver et internet nyhedsbrev og arbejder for publicering af bidrag til NNDR's engelsksprogede tidsskrift Scandinavian Journal of Disability Research. Tidsskriftet udbreder resultaterne af skandinavisk handicapforskning til den øvrige verden.  Udvalgets/rådets tilhørsforhold: NNDR
  Periode2013 → …
  Sted for afholdelseNordic Network on Disability Research - Denmark