Nordisk nabosprogsdidaktik og -kommunikation

  Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag eller oplæg

  Beskrivelse

  Præsentation af Nordplus-projekt, hvis formål er at styrke uddannelse i nabosprogsundervisning med særlig vægt på videre udvikling af didaktiske metoder og ved at koble nabosprogsforskning og læreruddannelserne tættere sammen videns- og praksismæssigt. På denne måde vil fremtidens lærere have langt bedre forudsætninger for at praktisere nabosprogsundervisning som en helt naturlig del af uddannelsen i det pågældende lands modersmål.
  Det nordiske fællesskab er på en lang række områder, ikke mindst arbejdsmarkedsmæssigt, i høj grad afhænger af en internordisk sprogforståelse og nabosprogsforståelse, og at der er behov for at vende tendensen, hvor den internordiske kommunikation i stigende grad foregår på engelsk på grund af manglende nabosprogsforståelse. For at bibeholde det nordiske sprogfællesskab er der et behov for at styrke de nordiske nabosprogskompetencer fra grundskoleniveau. Selvom alle nordiske grund- og gymnasieskoler skal give nabosprogsundervisning, er statusbilledet desværre, at undervisernes kompetencer oftest er tilfældige, spredte og mangelfulde. Der er et stærkt behov for at styrke og udvikle særligt de didaktiske metoder omkring nabosprogsundervisning og -kommunikation blandt de lærerstuderende i Norden. Dette er vigtigt, fordi det er i grundskolen og gymnasieskolen, at de grundlæggende internordiske sprog- og kommunikationskompetencer skal tillæres, og dette kræver at undervisernes didaktiske kompetencer styrkes.
  Periode18 sep. 2017
  BegivenhedstitelNordisk sprogfest: Nordisk Sprogkoordination arrangerer Nordisk Sprogfest fra 18.- 21. september i samarbejde med den Europæiske Kulturhovedstad 2017.
  BegivenhedstypeAndet
  PlaceringAarhus, DanmarkVis på kort