Nordisk sprogmøde 2015

Jette Hedegaard Kristoffersen (Deltager)

  Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerKonference

  Beskrivelse

  Dansk Sprognævn, Netværket for Sprognævnene i Norden og Nordisk Sprogkoordination byder velkommen til Nordisk Sprogmøde 2015 som sætter fokus på sprogforståelse og kommunikationsstrategier i Norden.

  Der tales meget om at det bliver sværere og sværere at forstå hinanden i Norden, men hvad sker der når kommunikationen lykkes, og vi oplever en god forståelse i en nordisk samtale? Hvilke strategier bruger vi i Norden i arbejdslivet, i uddannelserne og privat når vi skaber god kommunikation, og hvordan tilpasser vi vores sprog til vores samtalepartnere?

  Nogle tilpasser udtalen, ordene og måske endda syntaksen. Andre holder fast i deres eget sprog, og andre igen slår over i engelsk. Er der forskellige strategier i talesprog og skriftsprog? Er det vigtigt at kende de falske venner, eller får man mest ud af at koncentrere sig om det som man har til fælles? Og hvad gør man når man ikke har dansk, norsk eller svensk, men grønlandsk, finsk, islandsk, færøsk, tegnsprog eller et andet sprog som førstesprog?

  Konferencen henvender sig ikke kun til sprogfolk og undervisere i nordiske sprog, men til alle som arbejder i en nordisk sammenhæng og har interesse i at fremme god kommunikation i Norden.

  Mød bl.a. Lars-Olof Delsing, Asger Bergmann, Henrik Rahm, Robert Zola Christensen, Tiinaliisa Granholm, Steffen Höder, Katja Bethke-Prange, Ùlfar Bragason, Thomas Henriksen og Jesper Schou-Knudsen til to inspirerende nordiske dage i Roskilde.
  Periode15 aug. 201516 aug. 2015
  BegivenhedstypeSeminar
  PlaceringRoskilde, Danmark

  Emneord

  • Medier, kommunikation og sprog
  • Nabosprogsforståelse tegnsprog