Passivhuse i et større perspektiv

Tine Steen Larsen (Foredragsholder)

  Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag eller oplæg

  Beskrivelse

  Bygningsreglementets krav til lavenergiklasse 2015 og bygningsklasse 2020 viser vejen for fremtidens lavenergibyggeri i dansk kontekst - af samme grund har der i de seneste år været stor fokus på opførelsen af lavenergiboliger for dermed at ruste den danske byggebranche til fremtidens lavenergibyggeri og de udfordringer det giver. Dette har udmundet i flere forsøgsbyggerier og udviklingsprojekter som fx Komforthusene (passivhuse ved Vejle), Green Lighthouse (aktivhus - Københavns Universitet), Fremtidens Parcelhuse (BR lavenergi - Køge) og Bolig for livet (aktivhus - Lystrup).

  Passivhusene i Vejle (Komforthusene) har i hele projektforløbet været fulgt nøje med målinger af både indeklima og energi. Måleprojektet er netop afsluttet og erfaringerne fra projektet er noget af det, der præsenteres på dagens fyraftensmøde.

  Herudover gives et overblik over de designprincipper, der ligger bag passivhusene og passivhuskonceptet. Principperne er de samme, som vi fremover skal bygge efter for at opfylde lavenergiklasse 2015 og bygningsklasse 2020, og det bliver derfor essentielt for den danske byggebranche at have styr på principperne – og dermed også at kunne se passivhusene i et større perspektiv.
  Periode12 mar. 2012
  BegivenhedstitelPassivhuse i et større perspektiv
  BegivenhedstypeForedrag/oplæg
  PlaceringAalborg, Danmark