Perspektiver på børns deltagelsesmuligheder i socialt og pædagogisk arbejde v. Mimi Pedersen, KP, Ida Kornerup, KP, Kurt Bendix-Olsen, UCL, Helle Schjellerup Nielsen, KP, Mette Bladt, KP, og Rasmus Christensen, Boligselskabet 3B

Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag eller oplæg

Beskrivelse

Symposiet vil indeholde en rammesættende introduktion, hvor det teoretiske afsæt for antologien og netværkets samarbejde præsenteres af bogens redaktører: Mimi Pedersen (KP SOC) og Ida Kornerup (KP PÆD).
De beskriver tilblivelsen af det Nordiske UC-forskningssamarbejde og dets potentiale for professionsrelevante forskningsresultaters bidrag til udvikling af vores uddannelser og praksis.
Vi definerer børns deltagelse som børns evne til at udvikle og udtrykke meninger, der tages alvorligt af voksne, der arbejder med børn i beslutningsprocesser om deres liv. Deltagelse indebærer børn og unges muligheder for at træffe meningsfulde valg, at have valgmuligheder, samt ressourcer til at udøve de handlemuligheder de gives. Vores forståelse af deltagelse er inspireret af Børnekonventionen og forskning på området, herunder Roger Hart (1992,1997), Harry Shier (2001, 2018), Nigel Thomas (2002, 2007), Sherry Arnstien (1969) og Laura Lundy (2006).
Periode28 okt. 2021
BegivenhedstitelNUBU Forskningstræf 2021: Børn og unges perspektiver i forskning om udsathed
BegivenhedstypeKonference
ArrangørerDanske Professionshøjskoler, UC SYD, Nationalt videncenter for udsatte børn og unge (NUBU), Københavns Professionshøjskle
PlaceringHorsens, DanmarkVis på kort
Grad af anerkendelseNational

Emneord

  • Undersøgelsesdesign, teori og metode
  • Socialt arbejde og sociale forhold
  • Børn og unge
  • Uddannelse, professioner og erhverv