Politisk Salon

Mikkel Bo Madsen (Foredragsholder)

  Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag eller oplæg

  Beskrivelse

  Dovne Robert, Fattig-Carina, indvandrere, der samler skrald på stranden, det skal kunne betale sig at arbejde og reformer i amok-tempo.
  Balancen mellem pisk og gulerod og spørgsmålet om, hvordan vi sikrer job til flere, er blandt velfærdssamfundets grundlæggende konflikttemaer.
  Ved den første af en række politiske saloner sætter vi teamet til debat. Med hjælp fra politikere og eksperter vil vi bag om slogans, øgenavne og floskler. Vi vil vide, hvilke fakta, håb og formodninger, politikernes holdninger er baseret på. Og vi vil forstå, hvilken konkret viden, der findes om effekter og konsekvenser af justeringer på områdets store og små håndtag.
  Vi starter med at stille spørgsmålene til to personer, der har erfaring eller forskningsbaseret viden om området.
  Vi vil for eksempel spørge:
  • Der bliver brugt mange resurser på beskæftigelsesindsatser overfor ledige. Hvad ved vi om effekten af de mere eller mindre målrettede indsatser overfor forskellige grupper af ledige?
  • Hvad ved vi om effekter og konsekvenser af reformerne af dagpenge og kontanthjælpsregler?
  • Findes der konkrete erfaringer fra andre lande, der kan gøre os klogere på effekter og konsekvenser af forskellige indsatser?
  På den baggrund spørger vi to politikere, hvad de mener og vil. Vi vil for eksempel spørge:
  • Reformerne af dagpenge- og kontanthjælpssystemet vil motivere nogle til at finde arbejde. Hvor høje er deres ambitioner?
  • Reformernes motiverende effekt vil ikke sikre job til alle. Hvor er deres smertegrænse for antallet af ledige, der må klare sig på lavere ydelse?
  • Kan eller bør vi gøre mere for at hjælpe flere eller andre grupper i arbejde?
  • Er der en gruppe ledige, som vi skal sænke ambitionerne overfor?
  Periode15 apr. 2015
  BegivenhedstitelPolitisk Salon: Beskæftigelsespolitik
  BegivenhedstypeKonference
  PlaceringKøbenhavn, Danmark