Professioner - gamle autoriteter og ny legitimitet

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerKonference

Beskrivelse

Konferencen afholdes af det nordiske netværk i professionsforskning, NORPRO, der består af forskere fra en række faglige discipliner ved nordiske universiteter og professionshøjskoler. Netværket har til formål at fremme komparativ og tværdisciplinær forskning i professionernes arbejde og uddannelse.
Konferencens tema er: Professioner - gamle autoriteter og ny legitimitet.
Professionerne har oprindelig været en garant for statens autoritet og legitimitet. Hvordan påvirkes professionernes kundskabsbase og legitimitet i forhold til nye styringsteknologier? Globalisering og transnationale økonomiers betydning for professionernes udvikling: Hvordan ser disse globale strukturer ud, og hvilken betydning har de for professionernes regulering, normer og praksis? Borgerne i velfærdsstaten indtager en væsentlig rolle i vurderingen af professionernes arbejde, og forventninger til professionelt arbejde ændres. Hvad betyder denne udvikling for professionernes arbejde samt for arbejdets indhold og kvalitet?
Professionerne står over for praktiske og faglige udfordringer, som ofte er af tværfaglig karakter, fx i socialt komplekse og flerkulturelle borgergrupper. Hvordan håndteres disse udfordringer i professionsfeltet? Hvilke udfordringer stiller dette uddannelserne overfor? Professionerne har historisk været relativt eksklusive. Med tiden har et større antal erhverv fået tilgang til en videnskabelig kundskabsbase og nye uddannelser er flyttet ind på professionshøjskoler og universiteter. Hvad indebærer den øgede akademisering for status af uddannelser og har det betydning for universiteternes rolle og funktion?

Paperpræsentationen "Modersmålsundervisning i minoritetssprog som 'contested space' ".
Periode25 okt. 2012
BegivenhedstypeKonference
Konferencenummer1
ArrangørerNordisk Netværk for Professionsforskning, Nordisk Netværk for Professionsforskning, Nordisk Netværk for Professionsforskning, Nordisk Netværk for Professionsforskning
PlaceringAarhus, DanmarkVis på kort

Emneord

  • folkeskolen
  • lingvistisk etnografi