Rådgivning om alternativ behandling til kræftpatienter på onkologiske afdelinger

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerKonference

Beskrivelse

Mange kræftpatienter supplerer den onkologiske behandling med forskellige former for alternativ behandling. Hidtil har de været overladt til selv at finde vej på det alternative marked. Men nu har en forskergruppe gennemført et projekt med dialog og rådgivning om alternativ behandling til kræftpatienter på onkologiske afdelinger i Herlev, Odense og Vejle. Projektet er støttet af Sundhedsstyrelsen.
På temadagen vil forskere, patienter og behandlere fortælle om projektet og deres erfaringer med dialog om alternativ behandling til mennesker med kræft på onkologiske afdelinger. Derudover vil perspektiver for fremtiden blive diskuteret i workshops.
Formålet er at sætte fokus på mulighederne for at imødekomme kræftpatienters ønske om at kunne tale med læger og sygeplejersker om fordele og ulemper ved at supplere hospitalsbehandlingen med alternativ behandling.
Projektet er gennemført i samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse; Center for tværvidenskabelige evalueringsstudier af komplementær og alternativ Behandling (CCESCAM) ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU; og Videncenter for Rehabilitering og Palliation (REHPA), SDU og OUH.
Periode22 jan. 2018
BegivenhedstypeKonference
PlaceringOdense, Danmark
Grad af anerkendelseNational