Regional afklaring af mangel på arbejdskraft og kapacitetsudfordringer for film- og tv-branchen

  • Stefan Frost (Arrangør)
  • Betina Engholm (Deltager)
  • Sabra, J. B. (Deltager)
  • Steen Risom (Deltager)

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerWorkshop

Beskrivelse

Efterspørgslen på indhold er eksploderet med indtoget fra bl.a. streamingtjenesterne. Også efter originalt dansk indhold. Det er godt, at ’kagen’ sådan bliver større, men situationen giver også nogle store udfordringer. Særlig akut viser de sig som akut mangel på arbejdskraft og på generelle kapacitetsudfordringer.

De seneste undersøgelser finder belæg for påstanden om, at den stigende vækst i branchen, og i aftagerbehov fra markedet, vil vare ved i hvert fald i 10-15 år endnu. Så kagen bliver altså ved med at vokse. På den ene side betyder det, at man ikke behøver konkurrere med hinanden på baggrund af tidligere eller eksisterende vilkår, men netop har et voksende marked, som fælles udfordring – og potentiel gevinst-grundlag. Branchen kan dog kun vokse, hvis der er arbejdskraft at finde og en velfungerende fødekæde. Hvis vi får sikret, at vi kan holde på talenter og branchefolk – og samtidig får folk uddannet og efteruddannet til at deltage dér, hvor manglen findes eller opstår, er vi bedre stillede.
Vi vil gerne sammen med jer afklare hvor og hvordan vi, hver især eller samlet, sætter bedst ind.

Midt i marts i år skal der afholdes en national konference om netop disse kapacitetsudfordringer.
Inden da har vi hos Den Vestdanske Filmpulje sat os for at gå i dialog med de regionale uddannelser og producenter mhp. at afklare konkrete behov, identificere de væsentligste mangler og evt. komme med bud på individuelle og fælles tiltag, som regionalt indspil til konferencen.

Vi ser os selv som samlende aktør ift. at indsamle information og idéer ift. dagsordenen i Vestdanmark. Vores aktie i den her afklaring er altså både at sikre et regionalt aftryk på dagsordenen og at medvirke til at identificere behov, forslag og brugbare værktøjer til fælles greb om udfordringerne på kort og lang bane. Kan vi blive konkrete omkring det?
Periode11 jan. 2022
BegivenhedstypeWorkshop
Grad af anerkendelseRegional

Emneord

  • animation
  • fundraising