SAMSIK 2023

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerKonference

Beskrivelse

Det risiko- og trusselsbillede, som Danmark står overfor, er i forandring. Kriser er gennem de seneste år blevet mere komplekse og strækker sig ofte over længere tid. Bl.a. COVID-19, den nye sikkerhedspolitiske situation og klimaforandringer er udtryk herfor. Udviklingen stiller nye krav til Danmarks samfundssikkerhed og kræver handling af aktører på tværs af samfundet, såvel i den offentlige som den private sektor.
- Med det komplekse risikobillede er der behov for at styrke samarbejde og koordination før, under og efter kriser. Det gælder mellem myndigheder, men også i samarbejdet mellem det private og det offentlige, hvor vi kan lære meget af hinanden.
- Der stilles samtidig nye krav og forventninger fra såvel EU som NATO til vores robusthed, som vi skal forholde os til for at kunne håndtere fremtidens hændelser i samarbejde med vores internationale samarbejdspartnere og allierede, siger Beredskabsstyrelsens direktør, Laila Reenberg.

Konferencen vil indeholde oplæg og paneldebatter med repræsentanter fra myndigheder, forskningsmiljøet samt den private sektor. Blandt oplægsholdere og deltagere i paneldebatter er bl.a. Michael Zilmer-Johns, fhv. NATO-ambassadør og formand for den sikkerhedspolitiske analysegruppe, Ole Kjeldsen, teknologi- og sikkerhedsdirektør i Microsoft Denmark & Iceland, og Kristoffer Böttzauw, direktør i Energistyrelsen.
Periode26 okt. 2023
BegivenhedstypeKonference
PlaceringKøbenhavn, DanmarkVis på kort
Grad af anerkendelseNational

Emneord

  • beredskab