SFH Symposium

Henriksen, J. (Oplægsholder)

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerWorkshop

Beskrivelse

Præsentaion af projektet: At få brystkræft – oplevelser i overgangen fra diagnose til behandling.
Baggrund for projektet
Det er uudforsket, hvordan disse kvinder lykkedes med overgangen fra at få en kræftdiagnose til at leve med brystkræft i behandlingsperioden, hvorfor der i dette projekt tages udgangspunkt i teorien om Transition.

Formålet med projektet er at give et detaljeret indblik i de behov kvinder med nyligt diagnosticeret brystkræft har i overgangen fra rask til at være i behandling. Der er særlig fokus på at identificere de psykologiske, sociale og fysiske behov, som kvinderne har.
Metode: Første del af dataindsamlingen, som er udført i foråret 2013, består af 12 semistrukturerede interviews med henblik på at identificere de specifikke behov kvinder oplever i overgangen fra rask til at leve med brystkræft i behandlingsperioden.
Anden del af projektet er en spørgeskemaundersøgelse af 100 kvinder, der søger at identificere kvindernes udækkede behov. Denne del udføres i efteråret 2013 og 2014.
Resultater: Analyse af de kvalitative interviews viser, at kvinderne har et stort behov for forsat tilknytning til deres arbejde mens de er i behandling. Yderligere har kvinderne et behov for kontinuitet, men de oplever specielt ved overgange mellem hospitalsafdelingerne, at de ikke ved hvor de skal henvende sig i, når de oplever problemer.
Periode10 dec. 2013
BegivenhedstypeKonference
PlaceringAarhus, Danmark