Skoleledere leder læring i praksis - Roskilde Kommune

Kell Hartmann (Projektleder), Jacqueline Amholt (Deltager), Lone Sigmann Cantio (Deltager), Malene Ringvad (Deltager)

Aktivitet: Rådgivning - typerProjektgennemførelse

Beskrivelse

Opgavens indhold: Som en del af folkeskolereformens implementering ønsker Roskilde Kommune ønsker at uddanne og træne skoleledelserne på kommunens 22 skoler i systematisk læringsledelse i skoleåret 2014-2015. Kompetenceudviklingsforløbet har fokus på, at skolernes ledelsesteam i samarbejde med medarbejderne udvikler viden om og færdigheder i læringsledelse i praksis ved et systematisk arbejde med læringsmål.
Mål for aftagers udbytte: Formålet med kompetenceudviklingen er at gøre skoleledelserne kompetente i metoder og processer, der kan understøtte arbejdet med læringsmål i praksis.
Skolernes ledelsesteam skal udvikle og træne deres færdigheder i at lede samarbejdet med medarbejdere, så der sættes fokus på elevernes læringsudbytte og medarbejdernes arbejde med en målstyret undervisning.
Metodik og arbejdsform: Forløbet tilrettelægges som et træningsbaseret forløb, der bygges op om seminarer for alle skoleledelser og workshops i klynger for 7-8 skoleledelser. Den væsentligste træning foregår med observation og sparring på alle 22 skoler.

Begrundelse for valg af metodik og arbejdsform: Forløbet skal udvikle ledelse i praksis og skabe konkrete forandringer på den enkelte skole. Forløbet tager afsæt i og bygger videre på kompetencer skoleledelserne udviklede omkring teamledelse og forandringsledelse i 2013-2014.
Periode1 aug. 20141 jul. 2015
Arbejd forRoskilde Kommune, Danmark
Grad af anerkendelseNational