SMART Learning

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerWorkshop

Beskrivelse

Center for e-læring (CELM) har i oktober måned stået i spidsen for at producere et såkaldt anbefalingsdokument om SMART learning. Der er inviteret til et netværksmøde for interesserede deltagere fra uddannelse, forskning, formidling og andre læringsinteresserede parter, og d. 31. oktober blev der afviklet en idéudviklings-workshop på VIAs Campus Aarhus N.

14 deltagere arbejdede på workshoppen med at udvikle projektideer under temaer som ’Pervasive learning’, ’Digital dannelse og kompetenceudvikling’ og ’Nye undervisningsorganiseringer med IT’.

På baggrund af deltagernes arbejde er der udformet et dokument til Aarhus Kommunes SMART-sekretariat, hvor der peges på konkrete projektideer og initiativer, som vil kunne udvikle læringsmulighederne i Aarhus. Af konkrete forslag kan nævnes:

•en idé om at etablere IT-pædagogiske laboratorier (AppLab og FabLab) til støtte for digitalt designarbejde i læringssammenhæng
•en idé om at udforske og udvikle mulighederne for pervasive learning, eksempelvis gennem udvikling af digitale lag oven på byens fysiske manifestationer, f.eks. bygningsfacader, rør og ledninger under vejbelægninger, etc.
Arbejdet er foregået på foranledning af SMART-sekretariatet v. Aarhus Kommune og pro-rektor Peter Friese, som er del af formandsskabet for SMART Aarhus. Fra VIA har også VIA IT og Center for Undervisningsmidler bidraget til processen.
Periode31 okt. 2012
BegivenhedstypeWorkshop
PlaceringAarhus, Danmark