Sygepleje til patienter med kronisk sygdom: Sygepleje til patienen med KOL

 • Mette Elisabeth Nielsen (Underviser)

  Aktivitet: Andre aktivitetstyperUndervisningsforløb

  Beskrivelse

  Læringsmål: o At anlægge et patientperspektiv i relation til sygdom og lidelse, herunder menneskers oplevelser, reaktioner og handlinger i forbindelse med sygdom, lidelse eller forestående død.
  o At identificere, beskrive og analysere udvalgte sygeplejefaglige problemstillinger.
  o At søge og anvende praksis-, udviklings- og forskningsbaseret viden om udvalgte patofysiologiske fænomener og sygeplejefaglige interventioner i forhold hertil.
  o At anvende kliniske metoder til vurdering af patienters fysiologiske tilstand.

  Undervisnings- og arbejdsformer: Undervisningen er planlagt med klasseundervisning med studenteraktivitet samt klyngeundervisning samt simulationsbaseret undervisning, hvor de studerende i grupper og under vejledning forbereder, fremlægger og diskuterer hinandens oplæg af casebearbejdning. Der suppleres med filmklip, besøg af patienter og pårørende, interessegrupper, eksterne undervisere.
  Begrundelse for valg af undervisnings- og arbejdsformer: Undervisningen understøtter de studerende i opnåelse af følgende:
  -identificere, beskrive og analysere udvalgte sygeplejeproblemer, udarbejde sygeplejediagnoser og give forslag til begrundede sygeplejeinterventioner af lindrende og rehabiliterende karakter til patienten med KOL
  - søge og anvende praksis-, udviklings- og forskningsbaseret viden om KOL og sygeplejefaglige interventioner i forhold hertil.
  - fremlægge, diskutere og vurdere egne og medstuderendes forslag til sygeplejediagnoser samt begrundede sygeplejeinterventioner.
  -
  Periode2013 → …