Symposium on Signed Language Interpreting and Translation Research

 • Birgitte Uggerhøj (Deltager)

  Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerKonference

  Beskrivelse


  Symposium on Signed Language Interpreting and Translation Research
  Gallaudet University, Washington DC
  31. marts - 2. april 2017
  Deltagere fra Tegnsprogstolkeuddannelsen: Birgitte Uggerhøj og Susanne Niebe

  På konferencen præsenteredes aktuel forskning og udviklingsarbejde med fokus på tegnsprogstolkning, en sjælden mulighed for at få et indblik i og drøfte tendenser indenfor eget fagfelt og for at vurdere tolkeuddannelsens videngrundlag.

  Præsentationerne fordelte sig især på tre temaer: udvikling af uddannelse, døve tegnsprogstolke herunder samarbejdet med hørende tolke og tolkning/oversættelse.

  Temaet udvikling af uddannelse afspejlede at tolkeuddannelser i flere lande står ved en skillevej som følge af ændret uddannelsesorganisering fx undersøges implementering af forskningsarbejde og videnbasering i tolkeuddannelser, lingvistik som fag i uddannelserne og sprog/modalitet i undervisningen.

  I relation til emnet døve tolke var fokus især på etiske og lingvistiske perspektiver i forhold til at bruge døve tolke i Community Interpreting.

  Forskning i tolkning og oversættelse omhandlede bl.a. tolkens skift i 'footing', brug af forskydningstid og synsvinkelskift i simultantolkning.

  Viden fra konferencen har relevans for sikring af uddannelsens videngrundlag blandt undervisere og studerende og implementeres i form af litteraturreview og inddrages undervisning og bachelorprojektvejledning.  Periode31 mar. 20172 apr. 2017
  BegivenhedstypeKonference
  PlaceringWashington DC, USA
  Grad af anerkendelseInternational

  Emneord

  • Uddannelse, professioner og erhverv
  • Oversættelse