Teknologi i sundhedspraksis

Dorte Malig Rasmussen (Deltager)

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerKonference

Beskrivelse

Teknologi integreres i stadigt stigende omfang i sundhedspraksis og derfor er der brug for et reflekteret og kritisk perspektiv på teknologiers indførelse, betydning og konsekvenser ikke bare for patienter, borgere og pårørende, men også for sundhedsprofessionelle og for organisering af praksis.

I marts 2014 udkommer bogen Teknologi i sundhedspraksis (Munksgaard), hvor 20 forskere i 15 kapitler tager livtag med teknologiers komplekse betydning på sundhedsområdet. Bogens målgruppe er især de sundhedsprofessionelle aktører, og formålet med bogen er at styrke muligheden for at begribe, diskutere og udvikle brugen af teknologi i den sundhedsfaglige hverdag.

Bogens forfattere tager alle afsæt i, at teknologi ikke blot er funktionelt værktøj, der kontrolleres af sundhedsaktører. Hvad enten det drejer sig om pleje, behandling, monitorering, patientuddannelse eller ledelse, er teknologi med til at præge de sundhedsfaglige beslutninger, der træffes, og handlinger, der udføres.

På symposiet vil en række af bogens forfattere præsentere deres bidrag til bogen og lægge op til en dialog med deltagerne om, hvordan en socioteknisk forståelse af teknologi i sundhedspraksis kan integreres i uddannelse og dagligt arbejde.
Periode3 apr. 2014
BegivenhedstypeKonference
PlaceringOdense, Danmark