UBU NU - En konference om Uddannelse for Bæredygtig Udvikling

Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag eller oplæg

Beskrivelse

UBU.NU sætter fokus på Vores Fælles Sprog for at skabe Fælles Fremtider på tværs af dagtilbud, skole og hele uddannelsesdanmark.

Uddannelsesdanmark har også en stor opgave foran sig, da uddannelse er en af de mest kraftfulde og gennemprøvede motorer for en bæredygtig udvikling. Kvalitetsuddannelser har sågar fået sit helt eget verdensmål – verdensmål nummer fire. Og netop verdensmål fire, delmål syv er anledningen til at vi i mandag d. 21 i uge 47 inviterer til konference om Uddannelse for Bæredygtig Udvikling. Verdensmål 4.7 siger: Inden 2030 skal alle elever have tilegnet sig den viden og de færdigheder, som er nødvendig for at fremme bæredygtig udvikling.


Denne omstilling på tværs af leg, læring og uddannelsesinstitutioner vil vi gerne lave sammen, for som Katherine Richardson siger: ”Så længe samfundet udvikler sig på basis af en sektortilgang, vil vi om og om igen blive ubehageligt overraskede over konsekvenserne af vores adfærd” (Richardson Katherine, 2019, s. 9)”. Derfor er formålet med konferencen både at samle hele uddannelsessektoren for at skabe et fælles sprog, dele viden om Handleplan for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling og UBU-partnerskabernes rapport (www.uddannelsespartnerskaber.dk) , og dele gode cases til inspiration for hinanden.

Derudover ønsker vi at arbejde for et bredt syn på Uddannelse for Bæredygtig Udvikling, hvor vi ligeværdigt fokuserer på de tre bundlinjer: Den miljømæssige, den sociale og den økonomiske bundlinje. Det er altså ikke alene grøn omstilling af uddannelserne, som kan bane vejen for den bæredygtige udvikling. Vi må tænkte vores læringssyn og hele vores organisationer ind i omstillingen, så vi ikke risikerer at overlade ansvaret for den bæredygtige udvikling til vores børn og unge. Vi skal vise at vi er opgaven voksen og tør tage de svære beslutninger, når det kommer til de nødvendige forandringer, som kan skabe en bæredygtig udvikling for alle.
Periode21 nov. 2022
BegivenhedstitelUBU NU: - en konference om Uddannelse for Bæredygtig Udvikling
BegivenhedstypeKonference
Konferencenummer1
PlaceringAarhus, DanmarkVis på kort
Grad af anerkendelseInternational

Emneord

  • Læring, pædagogik og undervisning
  • Ledelse, organisationsudvikling og innovation
  • Uddannelse, professioner og erhverv