Vidensalon 'Klimaresilient byggeri'

Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag eller oplæg

Beskrivelse

Som følge af klimaforandringer vil der fremover være langt flere bygninger er end hidtil, der er i risiko for at blive udsat for stor vandbelastning pga. ekstremnedbør og afledte hændelser som oversvømmelser, opstigende grundvand og overbelastning af regnvandsafledning.
Denne udvikling skaber nye udfordringer for byggebranchen. men også nye muligheder, som VIAs forskningscenter for byggeri, energi, vand og klima vil sætte fokus på med denne event.
Nogle af de spørgsmål, som udviklingen rejser, og som fremover kun vil trænge sig mere på, er
- hvordan kan bygningsejere og driftsherrer sikre sin ejendom bedre mod skader?
- hvordan afhjælpes skader nu og i fremtiden, når ulykken er sket?
- hvad er god rådgivning og god byggepraksis, når der i et stigende antal byggeprojekter fremover skal tages højde for risiko for vandbelastning som følge af ekstremregn?
- hvilke nye forretningsområder åbner udviklingen for branchens aktører? Hvilke typer af ydelser, produkter og løsninger vil opleve stigende efterspørgsel, og hvor er der behov for innovation?
Vidensalon vil med afsæt i disse spørgsmål optegne konturerne af de udfordringer, byggebranchen skal blive bedre til at håndtere i fremtiden, samt det felt af muligheder, der på baggrund af disse udfordringer åbner sig for branchens virksomheder.
Periode25 nov. 2021
Sted for afholdelseConstruction Center Denmark, Danmark
Grad af anerkendelseRegional