Web-videnscafé: Det er ikke vores patient!

Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag eller oplæg

Beskrivelse

Sygeplejerske Lisbeth Aaskov Falch holder oplæg ud fra fundene i sin ph.d. ”Det er ikke vores patient”. Hun viser, at de gamle skrøbelige patienter med multisygdom, i det højt specialiserede sygehusvæsen, ender med at være en patienter, der ikke hører til nogen steder og derfor kan flyttes og omvisiteres.

De gamle patienter bliver specialeløse på grund af deres uklare, rodede og multifacetterede sygdomsbillede. De er interesseløse for de professionelle på hospitalet, fordi denne gruppe burde behandles i primærsektoren. De bliver historieløse, når sundhedsvæsnet bliver styret ud fra flow og målbare objektive data udfyldt ved klik i journalen. Alt i alt en giftig cocktail for de gamle skrøbelige patienter.

Hvordan passer sygeplejen og sygeplejerskerne ind i det billede? Sygeplejerskerne er i høj grad fulgt med den lægefaglige specialisering, som også giver prestige og karrieremuligheder for sygeplejersker. Lisbeth hævder i sin ph.d., at den mere omsorgsbetonede og helhedsorienterede sygepleje har trange kår, men samtidig er livsnødvendig for de gamle patienter (og spørger hun – måske for alle patienter?).

Deltag i dette webinar og hør om Lisbeths spændende forskning. Vi håber at vi kan få en samtale efter Lisbeths oplæg om disse spørgsmål: Har sygeplejersker opgivet deres humanistiske værdier til fordel for prestigefyldt medicinsk specialisering – og er det nødvendigvis en modsætning? Hvordan kan sygeplejersker insistere på en holistisk og humanistisk tilgang til patienten i sundhedsvæsnet i dag? Hvilken vej skal sygeplejen gå i forholdet mellem specialist og generalist?

Mødet foregår via Teams, og du kan deltage uden at skulle installere Teams.
Periode1 sep. 2020
Sted for afholdelseDansk Sygeplejeråd, Danmark

Emneord

  • Sundhed, ernæring og livskvalitet
  • patientinddragelse
  • Sygdom, sundhedsvidenskab og sygepleje
  • new public management