Projekter pr. år
Organisationsprofil
Organisationsprofil
Fødevarekvalitet, ernæring og sundhedsfremme kan sammen skabe nye innovative og sunde tiltag med mad og måltider.
Vores ambition er at kombinere viden og faglighed inden for fødevarekvalitet, ernæring og sundhedsfremme for derved at skabe nye innovative og sunde tiltag med mad og måltider. I forskningsmiljøet er der to delindsatser, hvor især krydsfeltet mellem dem bidrager til at indfri ambitioner og målsætninger.
Fødevareinnovation
Formålet er at arbejde målrettet med innovation inden for sunde, bæredygtige fødevarer i nært samarbejde med regionale såvel som nationale fødevareaktører. Råvarekendskab og teknologiforståelse kombineres med viden om ernæring og forbrugere, så vi sammen med virksomheder udvikler produkter og ydelser på en vidensbaseret baggrund.
Vi arbejder tværfagligt med at øge spise- og ernæringsmæssig kvalitet af forskelligartede måltider fremstillet af mad- og ernæringsprofessionelle. Udviklingsarbejdet sker i samarbejde med dem, der tilbereder maden, og med involvering og fokus på målgrupper samt inddragelse af innovationsprocesser.
Sundhedsinnovation
Formålet er at bidrage til livskvalitet gennem sundhed hos raske såvel som syge borgere hele livet. Vi kombinerer vores faglighed inden for generel sundhedsfremme med faglighed inden for ernæring og fødevarekvalitet for derved at øge det enkelte menneskes handlekompetence, og på den måde være med til at gøre en forskel. Dette sker i samarbejde med de relevante aktører, private såvel som offentlige, hvor vi arbejder med mad, kost og ernæringsterapi.
Programmet ledes af docent Margit Annie Dall Aaslyng
Fingerprint
Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år
Profiler
-
Planterig kost-Udvikling af diplommodul til offentlige/private køkkener og kantiner
Kamuk, A., Karpantschof, B. M. & Lieberoth, C. B.
01/12/22 → 31/12/23
Projekter: Projekt › Udviklingsprojekt/ Innovation
Fil -
IFEBO: Indsatser med fokus på ernæring og bevægelse for overvægtige, ældre plejecenterbeboere ”IFEBO”
Christoffersen, T., Aaslyng, M. A. D., Dynesen, A. W., Tetens, I. & Beck, A. M.
01/02/22 → 31/01/25
Projekter: Projekt › Forskning
-
Grøn omstilling af fødevareerhverv – et uddannelsesprogram til fødevareaktører og madprofessionelle
Kamuk, A., Nielsen, R. H., Laugesen, S. M. B. & Aaslyng, M. D.
01/02/22 → 30/11/23
Projekter: Projekt › Udviklingsprojekt/ Innovation
Fil
-
11- to 13-Year-Old Children's Rejection and Acceptance of Unfamiliar Food: The Role of Food Play and Animalness
Højer, R. & Aaslyng, M. A. D., 8 mar. 2023, I: Nutrients. 15, 6, 17 s., 1326.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftsartikel › Forskning › peer review
Åben adgang -
Can consumers follow a recipe?
Aaslyng, M. A. D., Karpantschof, B-E. M. & Martin, M. S., aug. 2023.Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskrift › Poster › Forskning › peer review
Fil -
Community garden developed by refugees from Syria: A sanctuary and a place for learning and empowerment
Storm, H., Nielsen, N. O., Andersen, J., Præstegaard, J., Kjærsgaard, H., Petersen, B., Sønderskov, A. J., Rafn, J. & Lindahl, M. P., jun. 2023, I: Wellbeing, Space and Society. 5, 10 s., 100162.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftsartikel › Forskning › peer review
Åben adgang
Aktiviteter
-
Steno Diabetes Center Sjælland (Ekstern organisation)
Tenna Christoffersen (Formand)
1 feb. 2023 → 1 feb. 2026Aktivitet: Medlemsskab - typer › Medlem af nationalt netværk
-
Steno Diabetes Center Sjællands Forskerkonference 2023
Tenna Christoffersen (Deltager)
22 jun. 2023 → 23 jun. 2023Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typer › Konference
-
Consumer driven innovation in product development
Bat-El Menadeva Karpantschof (Oplægsholder), Joachim Elias Holgersen (Oplægsholder) & Sandra Lenz Dethlefsen (Oplægsholder)
apr. 2023Aktivitet: Tale eller præsentation - typer › Foredrag eller oplæg