Projekter pr. år
Organisationsprofil
Organisationsprofil
Fødevarekvalitet, ernæring og sundhedsfremme kan sammen skabe nye innovative og sunde tiltag med mad og måltider.
Vores ambition er at kombinere viden og faglighed inden for fødevarekvalitet, ernæring og sundhedsfremme for derved at skabe nye innovative og sunde tiltag med mad og måltider. I forskningsmiljøet er der to delindsatser, hvor især krydsfeltet mellem dem bidrager til at indfri ambitioner og målsætninger.
Fødevareinnovation
Formålet er at arbejde målrettet med innovation inden for sunde, bæredygtige fødevarer i nært samarbejde med regionale såvel som nationale fødevareaktører. Råvarekendskab og teknologiforståelse kombineres med viden om ernæring og forbrugere, så vi sammen med virksomheder udvikler produkter og ydelser på en vidensbaseret baggrund.
Vi arbejder tværfagligt med at øge spise- og ernæringsmæssig kvalitet af forskelligartede måltider fremstillet af mad- og ernæringsprofessionelle. Udviklingsarbejdet sker i samarbejde med dem, der tilbereder maden, og med involvering og fokus på målgrupper samt inddragelse af innovationsprocesser.
Sundhedsinnovation
Formålet er at bidrage til livskvalitet gennem sundhed hos raske såvel som syge borgere hele livet. Vi kombinerer vores faglighed inden for generel sundhedsfremme med faglighed inden for ernæring og fødevarekvalitet for derved at øge det enkelte menneskes handlekompetence, og på den måde være med til at gøre en forskel. Dette sker i samarbejde med de relevante aktører, private såvel som offentlige, hvor vi arbejder med mad, kost og ernæringsterapi.
Programmet ledes af docent Margit Annie Dall Aaslyng
Fingerprint
Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år
Profiler
-
A-BETTER-FUTURE: GestAtionel - diaBetes mEllitus and the posT parTum pERioden - FUTURE
Teljigovic, S. (Projektleder), Lindahl-Jacobsen, L. E. (Projektleder), Aaslyng, M. A. D. (Projektleder), Temmesen, C. G. (Projektleder), Linhardt, S. (Projektdeltager), Lysdahlgaard, M. W. (Projektdeltager), Bergmansen, J. (Projektdeltager), Juneja, H. (Projektdeltager) & Svendsen, J. A. (Projektdeltager)
12/08/24 → 31/01/25
Projekter: Projekt › Forskning
-
FAVA-FERM: PhD-projekt: Fermentering af hestebønner for at optimere den sensoriske kvalitet og sundhed
Martin, M. S. (Projektleder)
01/06/24 → 31/05/27
Projekter: Projekt › Forskning
-
Borgere med type 2-diabetes tilknyttet ældrepleje – udvikling af personaer til udvikling af diabetesomsorgen
Hansen, T. E. A. (Projektleder), Dynesen, A. W. (Projektdeltager), Aaslyng, M. A. D. (Projektdeltager), Bentz, H. H. (Projektdeltager), Lindahl-Jacobsen, L. E. (Projektdeltager) & Lehn, S. F. (Projektdeltager)
15/05/24 → 31/05/25
Projekter: Projekt › Forskning
-
Anbefalinger for ernæringsmæssig sammensætning af forplejning til operative medarbejdere under længerevarende operative opgaver i politiet: Baggrund for den praktiske guide:
Harsløf, L. J., Dynesen, A. W. & Aaslyng, M. A. D., 1 jan. 2024, 25 s.Publikation: Bog/antologi/rapport/Ph.d. afhandling › Rapport › Formidling
-
Cooking of meat
Aaslyng, M. A. D., Tørngren, M. A. & Vestergaard, C., 2024, Encyclopedia of Meat Science. Dikeman, M. (red.). 3. ed. udg. Elsevier, s. 145-154 10 s.Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport › Bidrag til bog/antologi › Forskning › peer review
-
Correction: Protein content and amino acid composition in the diet of Danish vegans: a cross-sectional study
Aaslyng, M. D., Dam, A. B., Petersen, I. L. & Christoffersen, T., 2024, I: BMC Nutrition. 10, 58, s. 58 1 s.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftsartikel › Forskning › peer review
Åben adgang
-
Årsmøde i Dansk Selskab for Klinisk Ernæring
Dynesen, A. W. (Deltager)
3 maj 2024Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typer › Konference
-
Ernæring på buffeten. Den grønne velsmag skal også være sund
Aaslyng, M. A. D. (Oplægsholder), Harsløf, L. J. (Anden rolle) & Dynesen, A. W. (Anden rolle)
1 feb. 2024Aktivitet: Tale eller præsentation - typer › Foredrag eller oplæg
Fil -
TYPE 2-DIABETES AMONG OLDER NURSING HOME RESIDENTS An ethnographic field study
Tenna Christoffersen (Oplægsholder)
22 jun. 2023Aktivitet: Tale eller præsentation - typer › Foredrag eller oplæg
Presse/medier
-
Huler, bålhytter og skovture: Naturoplevelser skal fremme trivslen hos anbragte børn og unge
11/04/24
1 element af Mediedækning
Presse/medie
-
Projekt skal sikre flere danske bælgfrugter
09/02/24 → 14/02/24
3 elementer af Mediedækning
Presse/medie
-
Stort projekt skal få flere danske bælgfrugter på middagsbordet
30/01/24 → 05/02/24
3 elementer af Mediedækning
Presse/medie