Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Organisationsprofil

Organisationsprofil

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole uddanner fremtidens talenter inden for reklame, design, medietilrettelæggelse, journalistik, foto, kommunikation og medieledelse - og videreuddanner dem, der allerede arbejder inden for områderne.

Vi samarbejder med ledende uddannelsesinstitutioner over hele verden og med et hav af danske virksomheder og organisationer for at sikre uddannelser, der er praksisnære og målrettet en verden i forandring.

DMJX har omkring 2.000 indskrevne fuldtidsstuderende, som fordeler sig på ni studieretninger og desiden årligt knap 2.000 kursister på vores kurser og videreuddannelse.

Vi er omkring 160 fuldtidsansatte undervisere og forskere, administrativt personale samt et større antal eksterne undervisere.

Skolen ledes af en bestyrelse, som består af 13 stemmeberettigede medlemmer med Lea Korsgaard som formand. Den daglige ledelse af højskolen varetages af rektoratet, hvor Julie Sommerlund er rektor og Jens Grund er prorektor.

DMJX har domicil i både Aarhus og København. I 2020 flyttede Campus Aarhus fra den gamle bunker på Olof Palmes Allé til en ny, moderne uddannelsesbygning, som er tegnet af Arkitema Architects. Bygningen ligger på Katrinebjerg og huser installationskunstværket 'Jordlys og ping pong med solen' som er skabt af verdenskunstneren Pipilotti Rist. Campus København har siden 1999 ligget på Emdrupvej og flytter i 2024 til en ny uddannelsesbygning i Ørestad Nord.

Fingerprint

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er aktive. Disse emneetiketter kommer fra arbejder fra denne organisations medlemmer. Sammen danner de et unikt fingerprint.

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller