Projekter pr. år
Organisationsprofil
Organisationsprofil
I forskningscentret Sundhed og Anvendt Teknologi bedriver vi national og international forskning indenfor samspillet mellem mennesker og teknologi i relation til at øge sundhed og livskvalitet. Med afsæt heri er visionen, at forskningscentret frembringer forskningsbaseret viden på et højt nationalt og internationalt niveau og at den producerede forskningsviden bidrager til vidensgrundlaget i uddannelserne ved UCN samt til at udvikle praksis og erhverv. Gennem samarbejdet med uddannelser, praksis samt private og offentlige organisationer etablerer og opbygger vi kontinuerligt en stærk regional, national og international forskningsindsats med afsæt i tværfaglige og involverende tilgange. Forskningscentret bidrager samtidig til at uddanne digitalt kompetente studerende og kursister, som har viden om betydningen af samspillet mellem mennesker og teknologi indenfor sundhedsområdet.
Forskningen i forskningscentret Sundhed og Anvendt Teknologi rettes mod fire perspektiver:
- Menneske, sundhed og teknologi i et forebyggende og sundhedsfremmende perspektiv. Her fokuserer vi på menneskers anvendelse af digitale løsninger og teknologier både i et samspil med enkeltpersoner og med befolkningsgrupper.
- Menneske, sundhed og teknologi i et behandlende perspektiv. Her fokuserer vi på anvendelse af digitale løsninger og teknologier med det formål at understøtte behandling i forbindelse med funktionsnedsættelser samt fysisk og psykisk sygdom hos enkeltpersoner og befolkningsgrupper.
- Menneske, sundhed og teknologi i et rehabiliterende perspektiv. Her fokuserer vi på anvendelse af digitale løsninger og teknologier med det formål at understøtte rehabilitering hos enkeltpersoner og befolkningsgrupper. Det retter sig bl.a. mod personer med kroniske sygdomme, hvor den teknologiske indsats kan være livslang, og også mod midlertidige indsatser til personer, som rehabiliteres efter akut opstået sygdom.
- Menneske, sundhed og teknologi i et læringsperspektiv. Her fokuserer vi specifikt på enkeltpersoner og befolkningsgruppers oplevelser af at interagere med teknologi i forbindelse med egen sundhed og sygdom.
Nuværende og fremtidige forskningsaktiviteter i forskningscentret Sundhed og Anvendt Teknologi involverer en eller flere af ovenstående fire perspektiver. Borgere, pårørende og sundhedsprofessionelle vil blive tænkt med som centrale aktører i udvikling, anvendelse og implementering af de teknologier og digitale løsninger, der løbende bliver en del af de daglige indsatser og interventioner i praksis og erhverv indenfor sundhedsområdet.
Kontakt
Fingerprint
Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år
Profiler
-
InnoCompTec: InnoCompTec
Thoft, D. S. (CoPI), Bangshaab, J. (Projektleder), Madsen, J. Ø. (Projektleder), Nielsen, J. H. (Projektdeltager), Olesen, S. K. (Projektdeltager) & Povlsen, M. K. (Projektdeltager)
01/09/23 → 31/08/26
Projekter: Projekt › Forskning
-
Øget trivsel og livskvalitet for mennesker med udviklingshæmning og demens
Stubben, T. W. (Projektdeltager), Leth, J. S. (Projektleder), Nielsen, L. (Projektdeltager), Christensen, T. H. (Projektdeltager) & Thoft, D. S. (Projektdeltager)
01/03/23 → 31/12/25
Projekter: Projekt › Forskning
Fil -
Peer-feedback i klinisk uddannelse
Dau, S. (Projektleder), Maimburg, R. D. (Projektleder), Pedersen, G. M. (CoPI), Nielsen, L. S. (Projektdeltager), Hansen, L. E. (Projektdeltager), Larsen, L. L. (Projektdeltager), Pristed, S. G. (Projektdeltager), Kristiansen, J. (Projektdeltager), Thomassen, T. (Projektdeltager) & Thorup, C. (Projektdeltager)
02/01/23 → 31/12/25
Projekter: Projekt › Forskning
Fil
-
A feasibility and pilot study of a "lifelong learning" intervention for people with dementia
Soerensen, A. L., Thoft, D. S., Ward, A. & Campbell, J., 2024, I: Pilot and Feasibility Studies. 10, 13 s., 69.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftsartikel › Forskning › peer review
Åben adgang -
Aktivitetsvidenskabelige begreber relevante for socialt arbejde i ergoterapi
Madsen, J. Ø., 24 jan. 2024, Ergoterapi og socialt arbejde: Et argument for social ergoterapi. Holm, H. B., Madsen, J. Ø., Raunsø, N. & Jørgensen, M. E. (red.). Gad, s. 75-82 8 s.Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport › Bidrag til bog/antologi › Formidling
-
Aktivitetsvidenskabens argument for socialt arbejde i ergoterapi
Madsen, J. Ø., 24 jan. 2024, Ergoterapi og socialt arbejde: Et argument for social ergoterapi. Holm, H. B., Madsen, J. Ø., Raunsø, N. & Jørgensen, M. E. (red.). Gad, s. 65-74 10 s.Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport › Bidrag til bog/antologi › Formidling
-
Fachhochschule Vorarlberg GmbH - University of Applied Sciences
Jørgensen, D. R. (Anden rolle)
24 sep. 2024 → 27 sep. 2024Aktivitet: Besøg på en ekstern institution - typer › Studieophold
-
Overforbrug af CTG til ukomplicerede fødsler
Jepsen, I. (Oplægsholder)
5 sep. 2024 → 13 sep. 2024Aktivitet: Tale eller præsentation - typer › Foredrag eller oplæg
-
Overforbrug af CTG til ukomplicerede fødsler
Jepsen, I. (Oplægsholder)
22 apr. 2024Aktivitet: Tale eller præsentation - typer › Foredrag eller oplæg
Presse/medier
-
Kom med på vidensdag om velfærdsteknologi på socialområdet
30/10/24
1 element af Mediedækning
Presse/medie
-
-
»Vi skal også huske at dokumentere sidegevinsterne ved teknologien«
11/10/24
1 element af Mediedækning
Presse/medie