Projekter pr. år
Organisationsprofil
Organisationsprofil
Om forskningsprogrammet
I Forskningsprogrammet Sundhedsfaglig Praksis udforsker vi forskellige dimensioner af den sundhedsfaglige praksis, som vi uddanner professionsbachelorer til. Sundhedssektoren er i konstant forandring og tilbyder sundhedsindsatser til mennesker i alle aldre og livsfaser. Der er i stigende grad behov for viden om sundhedsfremme og forebyggelse for såvel børn og unge, som ældre og gamle, ligesom der er behov for udvikling af personcentreret og i pleje og omsorg, behandling, rehabilitering og palliation, der er tilpasset den enkelte.
Forskning tæt på de sundhedsfaglige professioner
Vores forskning har til formål at understøtte, at de sundhedsfaglige bachelorer får og skaber viden om sundhedsfaglige problemstillinger og at fremme løsninger på de sundhedsmæssige udfordringer fremtiden bringer. Derfor tager vores forskning afsæt i højaktuelle problemstillinger i praksis for, at nye indsigter og viden kan udvikle sundhedsfaglig praksis.
Borgere og patienter i centrum
Den stigende andel af børn og unge med mistrivsel og den stigende andel af kronisk syge og multisyge, er centrale udfordringer, der fordrer ny viden og nye måder at organisere og udføre sundhedsindsatser på. De sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, bioanalytikere, jordemødre samt ernærings- og sundhedsbachelorer, vi uddanner, skal i stigende grad tilbyde sundhedsindsatser, i det nære, der hvor mennesker bor, i skoler, på arbejdspladser, i sundhedshuse og nærhospitaler og hos praktiserende læger.
Derfor har mennesker med sundhedsudfordringer eller som er i risiko herfor, krav på at møde dygtige sundhedsprofessionelle, der har indsigt i de komplekse sammenhænge, der har indflydelse på menneskers helbred og levede liv.
Et bredt fokus på sundhed
Vi er optaget af at udvikle nye tilgange til samskabelse og brugerinddragelse i forebyggelse, pleje, behandling, rehabilitering og palliation, ligesom vi er optaget af menneskers forskellige muligheder for at klare sundhedsudfordringer. Programmets projekter handler om og udforsker bl.a.:
- Pleje, behandling, rehabilitering og palliation
- Forebyggelse og sundhedsfremme
- Bruger- og patientinddragels
- Pårørende
- Udvikling, afprøvning, implementering og evaluering af komplekse interventioner herunder også teknologiske løsninger
- Det kommunale sundhedsvæsen, herunder opgaveglidning og dets konsekvenser for professionsuddannelser
- Bevægelse hos børn og unge
Fingerprint
Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år
Profiler
-
Fremtidens pårørende
Hoffmann, E. (Projektleder) & Andersen, P. T. (Projektleder)
01/02/24 → 01/12/24
Projekter: Projekt › Forskning
-
Oplevede behov, sundhed, livskvalitet og integration i lokalsamfundet blandt personer med rygmarvsskade, der bor i land- og byområder i Danmark.
Noe, B. B. (Projektleder) & Højgaard, A. (Projektdeltager)
01/02/24 → 31/07/25
Projekter: Projekt › Forskning
-
Hjemmet som sygestur
Veje, P. L. (Projektleder), Meier, B. (Projektdeltager), Holt, J. (Projektdeltager) & Larsen, P. (Projektdeltager)
01/01/24 → 31/12/24
Projekter: Projekt › Forskning
-
Applications to support cross-sectoral, person-centred and empowering stroke rehabilitation. Development, implementation, test, and evaluation of two co-designed applications
Marwaa, M. N., 1 mar. 2024, Odense: Print and Sign, SDU. 182 s.Publikation: Bog/antologi/rapport/Ph.d. afhandling › Ph.d. afhandling › Forskning › peer review
Åben adgang -
Assessments of individual fiber glycogen and mitochondrial volume percentages reveal a graded reduction in muscle oxidative power during prolonged exhaustive exercise
Nielsen, J., Jensen, R. & Ørtenblad, N., 28 jan. 2024, I: Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports. 34, 2, 6 s., e14571.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftsartikel › Forskning › peer review
Åben adgang -
Et forsvar for vand og sæbe
Emarati, H. L., Veje, P. L. (Andet) & Gantani, H. (Andet), 15 feb. 2024, I: Sygeplejersken. 2, s. 60-63 4 s.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftsartikel › Formidling
Åben adgang
-
Godkendt ph.d. protokol: En undersøgelse af udvælgelsesprocessen af patienter med KOL til telemedicinsk hjemmemonitorering, TeleKOL.
Smorawski, G. A. (Ekspert)
1 apr. 2024 → 31 mar. 2027Aktivitet: Andre aktivitetstyper › Andet
-
Sengebad med vand og sæbe eller vaskeservietter - mundtligt oplæg på Aabenraa Kommunes Rehabiliterings- og Korttidscenter (ROK).
Veje, P. L. (Oplægsholder)
26 jan. 2024Aktivitet: Tale eller præsentation - typer › Foredrag eller oplæg
-
Pårørende som forhandlere
Hoffmann, E. (Oplægsholder)
20 mar. 2024Aktivitet: Tale eller præsentation - typer › Foredrag eller oplæg
Priser
Presse/medier
-
-
Debat: Sådan kan skolerne skabe en sund badekultur efter idræt
Bruun, T. H. & Guldager, J. D.
23/08/24
2 elementer af Mediedækning, 1 Mediebidrag
Presse/medie
-