Fysioterapeutuddannelsen

  • PostadresseVis på kort

    Selma Lagerløfs Vej 2

    9220 Aalborg Øst

Organisationsprofil

Organisationsprofil

Forskningscenteret Muskoloskelatal Sundhed og Fysisk Aktivitet er palceret på fysioterapeutuddannelsen i UCN. Forskningscentrets ambition er at understøtte menneskers aktivitetsmuligheder og skabe øget sundhed samt udvikle og evidensbasere sundhedsfaglige aktiviteter på tværs af sundhedsvæsenet. Forskningscentret er forankret på fysioterapeutuddannelsen.

Forskningscenteret bedriver praksisnær og anvendelsesorienteret forskning, som er relevant for samfundet og sundhedsvæsenet samt fysioterapeutuddannelsens forskningsbasering og videngrundlag. Forskningscenteret har tre forskningsprogrammer:

  • Muskuloskeletal sundhed
  • Livsstilsrelaterede sygdomme og fysisk aktivitet
  • Neurologi og traume

Forskningscenteret indgår i flere nationale som internationale forskningssamarbejder med regioner, kommuner, private sundhedsaktører, universiteter og professionshøjskoler samt kliniske forskningsmiljøer. Vi lægger vægt på i samarbejde med praksis at skabe et attraktivt forskningsmiljø med rum for innovation og stor grad af studenterinvolvering.

Fysioterapeutuddannelsen råder over et 400 kvm stort bevægelses- og testlaboratorium, som sætter os i stand til at arbejde med test, analyse og undersøgelse indenfor biomekanik, bevægelses- og aktivitetsanalyse, kardiovaskulære og fysiologiske test, non-invasiv sensorteknologi for monitorering af vitale parametre i væv, kraftudvikling og muskelaktivering osv.

Fingerprint

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Fysioterapeutuddannelsen er aktive. Disse emneetiketter kommer fra arbejder fra denne organisations medlemmer. Sammen danner de et unikt fingerprint.

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller