Program for beskæftigelse og socialt arbejde

Organisationsprofil

Organisationsprofil

Program for beskæftigelse og socialt arbejde

Tilknytning til arbejdsmarkedet betragtes ofte som en afgørende faktor for, at borgere bliver integrerede i det danske samfund. Beskæftigelse opfattes med andre ord som en præmis for at borgere på kanten af samfundet eller i minoritetspositioner får et velfungerende liv. I økonomisk og social henseende fremstår et velfungerende arbejdsmarked derfor som løsningen på en stor del af velfærdsstatens udfordringer, og programmet undersøger arbejdet med beskæftigelse og beskæftigelsesindsatsen. Forskningen i programmet har fokus på beskæftigelsespolitikker, beskæftigelsesindsatser og de generelle indsatser og foranstaltninger over for mennesker med ledighed og sociale problemer. 

Forskningsprogrammet har fokus på: 

  • Beskæftigelsesreformer og beskæftigelsesindsatser  
  • Udsathed i relation til arbejdsmarked og uddannelse  
  • Faglighed og metoder  
  • Handicap og beskæftigelse – herunder jobcentrenes rolle 
  • Paradigmer og værdier i beskæftigelsesrelateret socialt arbejde.

 

Forskningsprogrammet er forankret i VIAs Forskningscenter for social udsathed. Programmet ledes af forskningsleder, lektor Per Westersø.

Fingerprint

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Program for beskæftigelse og socialt arbejde er aktive. Disse emneetiketter kommer fra arbejder fra denne organisations medlemmer. Sammen danner de et unikt fingerprint.

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller