• PostadresseVis på kort

  Hedeager 2, VIA University College, Campus Nord

  8200 Aarhus N

  Danmark

Organisationsprofil

Organisationsprofil

Program for krop og mental sundhed er et program under VIA's Forskningscenter for Sundhed og Velfærdsteknologi. Der er cirka 15 medarbejdere tilknyttet programmet.

Program for krop og mental sundhed har fokus på at understøtte og fremme mental sundhed og trivsel gennem arbejde med sansning, krop, kropsbevidsthed, medfølelse samt bevidst nærvær på krop, tanker, følelser og adfærd. Formålet er forskning, uddannelse og implementering i tilgange til træning og understøttelse af mental sundhed og trivsel i befolkningen i overensstemmelse med ambitionerne i FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Baggrunden for forskningen i krop og mental sundhed er:

 • flere stressede borgere med reduceret trivsel og risiko for sygdom og tab af integration i samfundet
 • flere børn, unge og studerende med stress, angst og depression, med konsekvenser for sundhed, trivsel, indlæring og livsbane
 • behov for et effektivt og bæredygtigt sundhedsvæsen for patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle, samt bæredygtig ledelse af organisationer og arbejdspladser

Programmet arbejder med at skabe bæredygtige sundhedsmæssige forandringer gennem impact på flere niveauer fra det cellulære og neurologiske til det hele menneske og de fællesskaber, vi deltager i.

Vores forskningsområder er:

 • Børnehaver og skoler, hvor vi udvikler konkrete værktøjer til børn og unge med fokus på kropsbevidsthed, mindfulness og relationskompetence
 • Uddannelsessystemet, hvor vi arbejder med forebyggelse af stress, angst og depression blandt studerende
 • Sundhedsvæsenet, hvor vi arbejder med forebyggelse af gentagen depression blandt sårbare borgere ved brug af mindfulness-baseret kognitiv terapi, samt muligheden for behandling af lænde- og bækken smerter blandt gravide med psykomotorisk terapi
 • Organisationer og arbejdspladser, hvor vi arbejder med trivsel på private og offentlige sygehuse

Du kan finde mere information om programmet, vores tilknyttede forskningsprojekter og eksperter inden for området neden for på nærværende side samt på VIA’s hjemmeside.

Forskningsleder for Program for krop og mental sundhed er docent, ph.d., cand. scient. og master i positiv psykologi Jesper Dahlgaard (JESD@via.dk). 

Fingerprint

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Program for krop og mental sundhed er aktive. Disse emneetiketter kommer fra arbejder fra denne organisations medlemmer. Sammen danner de et unikt fingerprint.

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller