• PostadresseVis på kort

  Hedeager 2, VIA University College, Campus Nord

  8200 Aarhus N

  Danmark

Organisationsprofil

Organisationsprofil

Program for rehabilitering er et program under VIA’s Forskningscenter for Sundhed og Velfærdsteknologi. Der er cirka 20 medarbejdere tilknyttet programmet.

Forskningsprogrammet for rehabilitering fokuserer på at fremme forudsætninger for at personer med rehabiliteringsbehov kan leve et meningsfuldt liv. I samarbejde med studerende, undervisere, professioner, nationale og internationale viden- og forskningsinstitutioner udvikler vi anvendelsesorienteret viden om, hvordan hverdagslivet med nedsat eller risiko for nedsat funktionsevne opleves og håndteres, samt viden om metoder og interventioner, der kan understøtte det at leve et meningsfuldt liv baseret på aktivitet og deltagelse, mestring og livskvalitet. Forskergruppen repræsenterer forskellige sundhedsfaglige professioner og baggrunde inden for sundheds- og samfundsvidenskab. Vi udfører feasibility-studier, valideringsstudier, effektstudier, sundhedsøkonomiske studier, procesevalueringer og kvalitative studier.

Vores forskningsområder: 

 • Progressiv træningsterapi til patienter med hoftedysplasi
 • Intensitet af balancetræning
 • Interventioner om almindelig daglig livsførelse (ADL)
 • Bedre liv med Parkinsons sygdom
 • Måltidsudfordringer og ernæringsproblematikker i rehabilitering
 • Identificering af rehabiliterings behov
 • Delirium som en faktor i rehabilitering i den akutte fase

Du kan finde mere information om programmet, vores forskningsprojekter og eksperter inden for området neden for på nærværende side samt på VIA’s hjemmeside.

Forskningsleder for Program for rehabilitering er ph.d. og sygeplejerske Dorthe Sørensen (DSOR@via.dk). 

Fingerprint

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Program for rehabilitering er aktive. Disse emneetiketter kommer fra arbejder fra denne organisations medlemmer. Sammen danner de et unikt fingerprint.

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller