Program for sundhedsteknologi, metodeudvikling og etik

  • PostadresseVis på kort

    Hedeager 2, VIA University College, Campus Nord

    8200 Aarhus

    Danmark

Organisationsprofil

Organisationsprofil

Program for sundhedsteknologi, metodeudvikling og etik er et program under VIA’s Forskningscenter for Sundhed og Velfærdsteknologi. Der er cirka 35 medarbejdere tilknyttet programmet.

Forskningsprogram for sundhedsteknologi, metodeudvikling og etik undersøger samspillet mellem sundheds- og velfærdsteknologi og praksis.

Vores forskere analyserer blandt andet etiske og samfundsmæssige implikationer af udviklinger inden for eksisterende og nye sundheds- og velfærdsteknologier. Forskningen foregår i samarbejde med professionsuddannelser, nationale og internationale videninstitutioner samt praksis.

Programmet samarbejder blandt andet med kommunale og regionale aktører samt erhverv og borgere, brugere og patienter om kvalitetssikringen af fremtidens uddannelser. Programmets forskere har også fokus på kvalitetssikring og evaluering af forskningsdesign og metoder inden for det sundheds- og velfærdsteknologiske felt.

Programmets forskningsområder udgør blandt andet:

  • Etik, genetik og bioanalyse
  • Sociale robotter, kunstig intelligens og etik
  • Simulation i det tværprofessionelle læringsrum

Du kan finde mere information om programmet, vores tilknyttede forskningsprojekter og eksperter inden for området neden for på nærværende side samt på VIA’s hjemmeside.

Forskningsleder for Program for sundhedsteknologi, metodeudvikling og etik er docent og ph.d. Karin Christiansen (KACH@via.dk). 

Fingerprint

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Program for sundhedsteknologi, metodeudvikling og etik er aktive. Disse emneetiketter kommer fra arbejder fra denne organisations medlemmer. Sammen danner de et unikt fingerprint.

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller