Organisationsprofil

Organisationsprofil

Program for udsathed og socialt arbejde 

Inklusion i sociale fællesskaber og i samfundet mere generelt er en væsentlig faktor for menneskers trivsel og velvære. Borgere i udsatte positioner har langt større risiko for eksklusion og social marginalisering end andre, fx på grund af psykisk sårbarhed, hjemløshed, problematisk brug af rusmidler, funktionsnedsættelse eller handicap. En lang række forskellige velfærdsindsatser fokuserer på at hjælpe borgere i eller ud af disse udsatte positioner.  

I Program for udsathed og socialt arbejde interesserer vi os derfor for de fagprofessionelles arbejde, herunder varetagelse af myndighedsopgaver, brug af særlige socialfaglige metoder, og udøvelse af skøn. Programmets forskning tager således udgangspunkt i velfærdsindsatser rettet mod borgere i udsatte positioner og fokuserer både på de fagprofessionelles og borgernes perspektiv og på rammerne for de sociale velfærdsindsatser.  

Forskningsprogrammet har fokus på: 

  • Relationen mellem fagprofessionelle og borgere i sociale velfærdsindsatser 
  • Nye metoder i socialt arbejde og i sociale velfærdsindsatser
  • Rammerne for fagprofessionelles arbejde, herunder tværsektorielt samarbejde 
  • Muligheder og barrierer for inklusionsprocesser og veje ud af udsathed 
  • Borgerperspektiver på sociale velfærdsindsatser. 

Forskningsprogrammet er forankret i VIAs Forskningscenter for social udsathed. Programmet ledes af forskningsleder, ph.d. Vibeke Asmussen Frank.  

Fingerprint

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Program for udsathed og socialt arbejde er aktive. Disse emneetiketter kommer fra arbejder fra denne organisations medlemmer. Sammen danner de et unikt fingerprint.

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller