Organisationsprofil

Organisationsprofil

Program for samfund og mangfoldighed

Det danske samfund ændrer sig i takt med øget globalisering og pluralisering, hvilket medfører, at der sættes spørgsmålstegn ved etablerede normer og værdier. Dette betyder ændrede vilkår for det fagprofessionelle arbejde, især i mødet med borgere.

I Program for samfund og mangfoldighed forsker vi således i, hvordan pluralitet og mangfoldighed har indflydelse på udviklingen af velfærdsprofessionelt arbejde. Vi interesserer os for, hvordan sociale kategorier som køn, klasse, race, etnicitet, seksualitet, alder og handicap skaber særlige vilkår for identitetsdannelse, demokratisk agens, livschancer og ligestilling for mennesker med minoritetsbaggrund i pædagogiske institutioner, i uddannelses-, og sundhedssystemet, på arbejdsmarkedet og i fritids- og kulturlivet.

Forskningsprogrammet har fokus på:

  • Demokrati og medborgerskab i et velfærdsprofessionelt perspektiv
  • Mangfoldighedsbegrebets bestemmelse og omsætning
  • Radikalisering og socialt forebyggende arbejde
  • Forskelsbehandling i velfærdsprofessionelt arbejde
  • Normkritisk og mangfoldighedssensitiv pædagogi


Forskningsprogrammet er forankret i VIAs Forskningscenter for ledelse, organisation og samfund. Programmet ledes af forskningsleder, lektor, ph.d. Simon Nørgaard Iversen.

Fingerprint

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Program for samfund og mangfoldighed er aktive. Disse emneetiketter kommer fra arbejder fra denne organisations medlemmer. Sammen danner de et unikt fingerprint.

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller