Professionshøjskolen Absalon

Organisationsprofil

Organisationsprofil

Professionshøjskolen Absalon er en af Danmarks seks professionshøjskoler. Vi uddanner fremtidens lærere, pædagoger, sygeplejersker, ingeniører, socialrådgivere og mange flere.

I Region Sjælland udbyder Absalon de fleste af regionens mellemlange videregående uddannelser - også kaldet professionsbacheloruddannelser. Vores uddannelser er tæt forbundet med en praktisk virkelighed, fordi de er tæt knyttet til de professioner, vi uddanner til - både gennem praktikordninger og i udviklingen af uddannelsernes indhold. Men også gennem praksisnær forskning, udvikling og videreuddannelse.

På en professionshøjskole bliver man professionel. Med alt, hvad der ligger af kompetence, forberedelse og faglighed i det begreb. Men man bliver også en god kollega, fordi man lærer i - og af - et tæt fællesskab.

Forskning og Udvikling på Professionshøjskolen Absalon

Professionshøjskolen Absalon uddanner til job i både den offentlige og private sektor – job som har en stor betydning for det enkelte menneske og for samfundet som helhed, og som samtidig er i hastig forandring. Forskning på Professionshøjskolen Absalon skal bidrage til at styrke vores nyuddannedes viden og kompetencer. Det skal udvikle praksis i de professioner og erhverv, vi uddanner til. 

Vores forsknings- og udviklingsaktiviteter er centrale i realisering af Absalons strategi om at bidrage til velfærd og vækst i Region Sjælland gennem stærke faglige samspil mellem uddannelser og forskning med studerende og aftagere i centrum.

Absalons forskning og udvikling er organiseret i forskningsmiljøer, der er forankret sammen med vores uddannelser i syv faglige centre. På den måde sikrer vi den tætte kobling mellem vores forsknings- og uddannelsesaktiviteter, som er en central forudsætning for, at vi kan realisere vores strategiske målsætninger. 

Forskningsmiljøer:

Fingerprint

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Professionshøjskolen Absalon er aktive. Disse emneetiketter kommer fra arbejder fra denne organisations medlemmer. Sammen danner de et unikt fingerprint.

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller
 • Håndbog om kunstbaseret forskning

  Rold, M. (red.) & Knudsen, L. E. D. (red.), 2025, (Under udarbejdelse) Håndbog i kunstbaseret forskning.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

 • Cooking of meat

  Aaslyng, M. A. D., Tørngren, M. A. & Vestergaard, C., 2024, Encyclopedia of Meat Science. Dikeman, M. (red.). 3. ed. udg. Elsevier, s. 145-154 10 s.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

 • Et presset sundhedsvæsen

  Falch, L. A. & Danbjørg, D. B., 2024, (Accepteret/In press) Sundhedsvæsenet under forandring. Hundborg, S. (red.). Munksgaard

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling