Projekter pr. år
Organisationsprofil
Organisationsprofil
Afdelingen arbejder med velfærdsudfordringer i et tværprofessionelt perspektiv i relation til de samfundsfaglige, pædagogiske og sundhedsfaglige uddannelser.
Viden om professionernes arbejde i velfærdssamfundet
Anvendt Velfærdsforskning undersøger og bidrager med viden om de muligheder og udfordringer velfærdsamfundet giver, både i forhold til borgerne og i forhold til professionsfeltet og velfærdsinstitutionerne.
Forskningen fokuserer på centrale og aktuelle problemstillinger i praksis, hvor professioner, borgere, forvaltninger, teknologier, inklusions- og eksklusionsmekanismer indgår i komplekse samspil.
Vi forsker og formidler viden i samarbejde med professionelle og andre relevante aktører i det omgivende samfund så som fx dagtilbud, skole og botilbud i kommuner og frivillige organisationer.
Forskningsprojekterne tager afsæt i de fagprofessionelles eller borgerens (børn, unge, voksne, ældre) egne oplevelser, erfaringer og behov med henblik på at generere viden til professionsfeltet.
Afdelingens forskere indgår i tæt samarbejde med praksis om at formulere og skabe forskningsprojekter. Derved sikres, at den producerede viden opleves som relevant relevant i praksis.
Forskningsprogrammer
Forskningsindsatsen er organiseret i 4 programmer
Kommunal forvaltning og praksis: Programmet er optaget af relationen mellem det kommunale, velfærdsprofessionelle arbejde, de ledelsesmæssige og politiske strukturer og systemer og borgerens rolle og handlemuligheder.
Inklusion og hverdagsliv: Programmet har fokus på det tværprofessionelle samarbejde om at understøtte, at børn, unge og voksne i udsatte positioner kan opnå lige muligheder for at tage del i velfærdssamfundets institutioner.
Resiliens: Resiliens handler om at klare sig godt på trods af risiko og belastning. Forskningsprogrammet prioriterer aktiviteter og netværk inden for resiliensområdet.
Ledelse: Forskningsprogrammet tager udgangspunkt i en forståelse af ledelse som processer, hvor man øver indflydelse på andre med henblik på at skabe fælles forståelse om, hvad der skal gøres og hvordan, og processer som fremmer individuelle og kollektive anstrengelser for at nå fælles mål.
Fingerprint
Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år
Profiler
-
BLIK: Anbragte børn og unges blik på velfærdsprofessionelle - særligt socialrådgivere og socialpædagoger
Ankersen, P. V., Kongedam, S. H. & Meilvang, M. L.
15/08/23 → 31/12/24
Projekter: Projekt › Udviklingsprojekt/ Innovation
-
Tværfaglig indsats for inklusion i skolen af elever med udadreagerende adfærd
Borring, C. G., Wadstrøm, L. M., Mau, L. M. R., Grauenkjær, S. T. & Elkjær, A. R.
01/08/23 → 30/06/25
Projekter: Projekt › Udviklingsprojekt/ Innovation
-
FMK: Rettidige sammenhængende pædagogiske, social- og sundhedsfaglige indsatser til unge i mistrivsel med symptomer på psykisk lidelse i Faaborg-Midtfyn Kommune (FMK) - hvad har unge brug for?
Ankersen, P. V., Meilvang, M. L., Larsen, B. R. & Vasantharajan, S.
01/07/23 → 31/12/24
Projekter: Projekt › Forskning
-
Aktivt medborgerskab for børn med handicap? Det sociale arbejdes konfliktuelle deltagelsesrum.
Bendix-Olsen, K. & Bonderup, M., 2023, (Under udarbejdelse) I: Barn.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftsartikel › Forskning › peer review
-
Børnesyn og inddragelse
Schwartz, I. & Warming, H., 2023, I: Dansk Paedagogisk Tidsskrift. 1, s. 18-29Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftsartikel › Forskning › peer review
Åben adgang -
Det fælles tredje
Schwartz, I. & Nissen, M., 2023, Fællesskabende praksisser. Frydenlund Academic, s. 31-58 (Menneskelig udvikling, deltagelse og social forandring).Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport › Bidrag til bog/antologi › Forskning › peer review
Priser
Aktiviteter
-
Danmark Evalueringsinstitut (Ekstern organisation)
Kurt Bendix-Olsen (Medlem)
2023 → 2024Aktivitet: Medlemsskab - typer › Ministeriel beskikkelse
-
Seeking compensation for losses and damages: Reviewing the climate litigation cases through the lens of human rights and ethics
Kristian Høyer Toft (Oplægsholder)
7 jun. 2023Aktivitet: Tale eller præsentation - typer › Foredrag eller oplæg
Fil -
Farm to School in the EU– Conceptualizing New Theories of Change?
Morten Kromann Nielsen (Oplægsholder) & Niels Heine Kristensen (Oplægsholder)
2 jun. 2023Aktivitet: Tale eller præsentation - typer › Foredrag eller oplæg
Presse/medier
-
-
Ny fond vil give millioner til udvikling af velfærdsservice og velfærdsteknologi
02/11/23
1 element af Mediedækning
Presse/medie
-