Billede af Andy Højholdt
20032021

Publikationer pr. år

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Arbejdsområder

Jeg underviser og vejleder i læreruddannelsens pædagogiske fag.

Jeg underviser også på pædagoguddannelsen fra tid til anden, samt videreuddannelsen, ligesom jeg optræder på diverse tværmoduler om tværprofessionelt samarbejde. Desuden er jeg censor ved læreruddannelsen, den pædagogiske diplomuddannelse, og jeg er bedømmmer af lektoranmodninger (indstillet af DMJX).

Jeg nyder at holde forfatterforedrag og oplæg om bæredygtighed, co-teaching og tværprofessionelt samarbejde.

Jeg deltager i forsknings- og udviklingsprojekter særligt med fokus på samarbejdet mellem lærere og pædagoger, inklusion og deltagelsesmuligheder for børn og unge. 

Aktuelt er jeg i gang med et projekt i samarbejde med Skole og forældre finansieret af Trygfonden. Projektet formidler viden om forældreperspektiver på samarbejdet på skolen i podcastformat. Det har titlen Spørg om skolebørn. I projektet har vi særligt fokus på, forældreperspektivet på samarbejdet med skolen.

Bøgerne Co-teaching – samarbejde om læring og Tværprofessionelt samarbejde i teori og praksis er blandt de bøger, jeg selv har skrevet, og jeg har været medredaktør på bl.a. bogen Håbets og handlingens pædagogik (se liste nedenfor). Pt. arbejder jeg på to nye bøger. Én om dilemmaer i tværprofessionelt samarbejde, én portrætserie om samfundsengagagerede unge.

Jeg interesser mig meget for lyd og podcast, og jeg står bag podcasten Spørgetimen og Bogklog. Dem kan du kan høre, hvor du nu engang hører dine podcasts. Mest af alt illustrerer det nok min særlige intereesse for formidling af viden – og jeg har da også en efteruddannelse i analytisk journalistik fra DMJX).

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Cand. scient. soc, Roskilde Universitet

Dimissionsdato: 30 jun. 2001

Ansættelser

Underviser, Læreruddannelserne på Frederiksberg

2004 → …

Underviser og vejleder, CVU København & Nordsjælland

20022004

Underviser, Roskilde Universitet

20012003

Emneord

  • læreruddannelsen
  • Udsatte børn og unge
  • tværprofessionelt samarbejde
  • Børn og unge
  • professionsidentitet
  • tværprofessionelt samarbejde
  • journalistik

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Andy Højholdt er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler