Personlig profil

Kompetencer

Projektledelse: Flere års erfaring
Fundraising: Nogen erfaring
Administration: Nogen erfaring
Ledelse: Nogen erfaring

Forsknings- og udviklingsområder

Jeg er docent ved Forskningscenter for Pleje og Rehabilitering i VIA,  hvor jeg er forskningsleder i program for Omsorg og Hverdagsliv samt Seniorforsker ved Center for forskning i Sundhed og Sygepleje, Hospitalsenhed Midt. 
Jeg er ligeledes Lektor ved Institut for Folkesunhed, Aarhus Universitet. 

Jeg forsker i sundheds- og sygepleje. I sygeplejefaglige interventioner og sygeplejefaglige indsatser i tværprofessionelle og tværsektorielle forløb. Jeg har ligeledes et særskilt fokus på udvikling af sygeplejeprofessionen. 

Min forskning sigter mod at skabe viden om hvad der skaber et godt hverdagsliv for mennesker og familier som lever med langvarig sygdom. Herunder hvordan organiseringen af vores sundhedsvæsen, samt vidensdeling og samarbejde på tværs af fag og professioner kan understøtte dette.

Jeg har særligt haft fokus på mennesker der lever med Parkinsons sygdom i min forskning, men har et bredt fokus på at få viden om hvordan ældre der lever med langvarig lidelse bedst støttes af sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle i at leve et godt og meningsfuldt hverdagsliv. 

Jeg har gennem min forskning et udtalt fokus på at give patient- og pårørende pespektiver en væsentlig rolle i udviklingen af et person-centreret sundhedsvæsen, ligesom interessent involvering er en integreret part af projekterne. 

Min forskning er overvejende baseret på kvalitative metoder, men jeg arbejder også med interventionsstudier med brug af relevante metoder. 
Jeg har indgående erfaring med fænomenologisk forskning, som bidrager med viden der er dybtgående og rig på nuancer relateret til hverdagslivet med sygdom. En viden som er essentiel for at sikre kvalitet i pleje og behandling, og som er tilpasset den enkeltes ressourcer og behov. 

I tæt tilknytning hertil arbejder jeg meget med at synliggøre og argumentere for den etiske-moralske dimension af sygeplejepraksis. Herunder argumentation for inddragelse og udvikling af sygeplejens eget teorigrundlag.

Jeg har stor erfaring med at engagere sygeplejestuderende, Ph.d. studerende, adjunkter og lektorer i min forskergruppe.  

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Forskeruddannelse i Sygeplejevidenskab , Ph.d. i Sygeplejevidenskab , Aarhus Universitet

Dimissionsdato: 23 jun. 2010

Kandidatuddannelsen i Sygepleje , Cand. Cur , Aarhus Universitet

Dimissionsdato: 24 jun. 2005

Ansættelser

Lektor, Aarhus Universitet

1 jan. 2021 → …

Emneord

  • Sygdom, sundhedsvidenskab og sygepleje
  • sygepleje, etik, videnskabsteori, evaluering, implementering, patientinddragelse,
  • neurologi og neurorehabilitering
  • Parkinsons sygdom
  • kronisk sygdom
  • Patient-perspective
  • Pårørende
  • Interventionsforsking
  • Fænomenologi
  • Interview

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Anita Haahr er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 6 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller