Publikationer pr. år
Publikationer pr. år
Ph.d.-studerende, Lektor
Publikationer pr. år
Charlotte Madsen, kandidat i pædagogisk psykolgi, lektor ved UCN, efter- og videreuddannelsen, ph.d.-studerende ved DPU, Aarhus Universitet.
Jeg er oprindeligt uddannet lærer og har været lærer i 10 år på forskellige skoler; først i det almene- og senere i det specialpædagogiske felt. Derefter tog jeg kandidatuddannelsen i pædagogisk psykologi på DPU/Aarhus Universitet. Jeg er nu lektor på efter- og videreuddannelsen på Professionshøjskolen UCN og er pt. i gang med et ph.d.-projekt på DPU, Aarhus Universitet.
På UCN har jeg i de sidste 10 år undervist på forskellige pædagogiske diplommoduler samt på forskellige rekvirerede forløb på skoler, institutioner og i forbindelse med kommunale indsatser. Jeg har primært arbejdet med områderne; in- og eksklusionsprocesser, læring og didaktik, klasseledelse, fællesskabende didaktikker og praksisser, specialpædagogik i et inklusionsperspektiv samt udviklingen af mere fleksible lærefællesskaber, udforskende og undersøgende aktiviteter og kooperative og kollaborative læreprocesser.
I mit ph.d.-projekt har jeg igennem et skoleår fulgt forskellige elever, hvor mange er beskrevet som højtbegavede, med særlige forudsætninger eller med stort fagligt overskud. Mange af de elever, som jeg har fulgt, har det på forskellige måder svært i skolen.
Eleverne fortæller om at føle sig anderledes, forkerte, ikke forstået, udenfor fællesskabet, og mange oplever at komme i klemme i forskellige situationer i undervisningen eller i klassens sociale fællesskaber.
Jeg har fulgt klasser, elever og lærere i skolens hverdagsliv på tværs af fag, aktiviteter og frikvarter og har dermed forsøgt at opleve og forstå skolelivet og skolevanskelighederne fra elevernes perspektiver og forskellige ståsteder i den sociale praksis.
Det betyder, at jeg i min forskning har fokus på skolen og det, eleverne er en del af. Jeg udforsker de udfordringer og dilemmaer, som eleverne oplever og forsøger at håndtere og undersøger, hvordan de kan forstås som noget, der har med skolen at gøre, og hvordan de får betydning for elevernes deltagelsesmuligheder, deres selvforståelse, oplevelse af tilhør og deres muligheder for at udfolde fagligt engagement.
Jeg arbejder med en praksisforskningstilgang, hvor jeg i 3 kommuner har samarbejdet med forskellige skoler, lærere, vejledere, ledere, forældre og PPR om at undersøge nogle af de skolevanskeligheder, som eleverne oplever og fortæller om. Jeg har bl.a. haft fokus på undervisningssituationer, som ser ud til at stille vanskelige betingelser for eleverne.
Jeg har ligeledes fulgt lærere i deres daglige praksis og undersøgt deres forståelser og betingelser samt nogle de udfordringer, som de oplever, fordi jeg er optaget af, hvordan lærernes forståelser og betingelser får betydning for elevernes deltagelsesbetingelser og mulighedsrum.
Jeg er i den sidste fase af projektet og håber snart at kunne indlevere min afhandling.
Primære arbejdsområder:
På den pædagogiske diplomuddannelse har jeg undervist på flg. PD-moduler: Pædagogisk psykologi, Social inklusion, Børn og familier i udsatte positioner, Læring, kontakt og trivsel, Social kognitive udviklingsforstyrrelser, Innovation og didaktik, Didaktik og klasseledelse, Vejledningsmetoder og processer, Pædagogisk viden og forskning og Undersøgelse af pædagogisk praksis.
Øvrige arbejdsområder:
Undervisning på diverse kurser: In- og eksklusionsprocesser i skoler/institutioner, fællesskabende didaktikker og kollaborative læreprocesser, inkluderende læringsfællesskaber, Cooperative Learning, teamsamarbejde og vejledning, klasseledelse og didaktik, innovative og kreative læreprocesser, specialpædagogik i et inklusionsperspektiv, inkluderende undervisning af børn med diagnoser og funktionsnedsættelser, TEACCH og struktureret pædagogik samt Specialpædagogisk Basisuddannelse (SPB)
Pædagogisk psykologi, Kandidatuddannelse, Danmarks Pædagogiske Universitet
2009 → 2012
Dimissionsdato: 27 jan. 2012
Psykologi, PD, Professionshøjskolen UCN
2007 → 2008
Dimissionsdato: 1 jan. 2008
Lærer, Aalborg Seminarium
1997 → 2001
Dimissionsdato: 22 jun. 2001
Mastermodul, Ikt: Projektledelse i skoleudvikling, Aalborg Universitet
… → 2013
Musikvidenskab, Aalborg Universitet
1994 → 1997
Ph.d.-stipendiat, Aarhus Universitet
2017 → 2021
Lektor, UCN act2learn
1 apr. 2016 → …
Adjunkt, UCN act2learn
2012 → 2016
Ekstern underviser og inklusionsvejleder, Aalborg Kommune
2011 → 2012
Ekstern underviser, UCN act2learn
2011 → 2012
Adjunkt, VUC Nordjylland
2010 → 2011
Lærer, Aalborg Kommune
2005 → 2010
Lærer, Aabybro Friskole
2001 → 2005
Underviser, Musikskolen, Aabybro
1994 → 2005
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftsartikel › Forskning
01/12/17 → 01/09/22
Projekter: Projekt › Forskning
Hejgaard, A. M. K., Nielsen, S. M. R., Madsen, C. D. & Hostrup, M. N.
01/04/21 → 31/12/21
Projekter: Projekt › Udviklingsprojekt/ Innovation
11/05/22
1 element af Mediedækning
Presse/medie
Charlotte Dyreborg Madsen (Oplægsholder)
Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typer › Konference
Charlotte Dyreborg Madsen (Deltager)
Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typer › Seminar
Anne Marie Kaastrup Hejgaard (Oplægsholder), Sandie Malene Ravn Nielsen (Oplægsholder) & Charlotte Dyreborg Madsen (Oplægsholder)
Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typer › Workshop
Charlotte Dyreborg Madsen (Oplægsholder)
Aktivitet: Tale eller præsentation - typer › Foredrag eller oplæg
Charlotte Dyreborg Madsen (Oplægsholder)
Aktivitet: Tale eller præsentation - typer › Foredrag eller oplæg